Chaser.nl

Goedkope vliegtickets - vergelijk alles op één pagina!

De vliegtickets zoekmachine
Home > Europa > Turkije > Vliegtickets Kayseri

Vliegtickets Kayseri

Vliegtickets Kayseri
Kayseri is een echte aanrader voor de natuurliefhebbers en de wintersportfanaten. De stad wordt omgeven door natuur en wintersportgebieden. Chaser.nl helpt u graag een handje bij het vinden van een voordelig vliegticket naar deze stad.
Algemene informatie
Kayseri is een stad midden in Turkije en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Er wonen zo'n 900.000 mensen. Kayseri is populair onder toeristen vanwege de vele historische locaties en de mooie bergen.
Bezienswaardigheden
Het oude centrum van Kayseri is een citadel die in de 13e eeuw werd gebouwd. Hier is een grote bazaar te vinden waar u heerlijk over kunt rondstruinen. Ook staan er een aantal moskeeën en een kasteel die de moeite van een bezoek waard zijn. In het archeologische museum zijn de mooiste opgravingen uit de omgeving van Kayseri tentoongesteld. Deze omgeving is erg landelijk. U komt helemaal tot rust als u door het majestueuze berglandschap rijdt en de schapen- en geitenkuddes op de hellingen ziet grazen.
Te doen
Kayseri is voor velen een startpunt om door te reizen naar Cappadocië. Dit is een landstreek waarin de imposante vulkaan Erciyes ligt die u kunt beklimmen. Deze berg is in de winter een populaire bestemming voor wintersporters. Ooit was Cappadocië een provincie van het Romeinse Rijk. Nu is er natuurschoon van allerlei aard te bewonderen. Uit tufsteen, lava en kalksteen zijn allerlei grillige formaties, zoals tufsteenkegels, ontstaan. Ook kunt u grotwoningen bewonderen die tot de jaren '50 van de vorige eeuw nog bewoond werden.
Klimaat
Kayseri ligt in het binnenland van Turkije en de temperaturen lopen daardoor gauw op tot extremen, die wel weer getemperd worden door de luwte van de omliggende bergen. In de zomer wordt het gemakkelijk 30 graden en in de winter ligt de gemiddelde temperatuur onder het vriespunt. De meeste neerslag valt in de maanden april - juni. Daarom is het najaar de beste tijd voor een reis naar Kayseri.
Over de luchthaven
U landt op Erkilet International Airport (airportcode ASR). De luchthaven ligt op slechts 5 km afstand van de stad, die bereikt kan worden met een shuttlebus. Onder andere Corendon vliegt naar deze luchthaven.
Vliegtickets Kayseri
 
Vliegtickets Kayseri
€ 159
Vanaf Dusseldorf
 
Vliegtickets Kayseri
€ 175
Vanaf Keulen
 
Vliegtickets Kayseri
€ 182
Vanaf Amsterdam
 
Vliegtickets Kayseri
€ 191
Vanaf Brussel Charleroi
 
Vliegtickets Kayseri
€ 221
Vanaf Brussel
 
Vliegtickets Kayseri
€ 233
Vanaf Eindhoven
 
Vliegtickets Kayseri
€ 432
Vanaf Rotterdam
 
Vliegtickets Kayseri
€ 461
Vanaf Groningen
 
- laagste prijzen van de afgelopen 24 uur -
n
Chaser logo