Goedkope vliegtickets > Afrika > Marokko > Oujda

Goedkope vliegtickets Oujda

Vliegtickets Oujda
Oujda is een authentieke Marokkaanse stad met een medina, levendige soeks en de Sahara in de omgeving; dit is Marokko ten voeten uit! Voor vluchten naar Oujda kijkt u op Chaser.nl. Deze website helpt u graag bij het vergelijken van de goedkoopste vliegtickets.
Algemene informatie
Oujda is een kleine stad in het noordoosten van Marokko. Er leven 401.000 inwoners. De stad ligt in het mediterrane gebied van Marokko, op 60 km afstand van de Middellandse Zee. Strandliefhebbers die graag ook het binnenland bekijken maken zeker een goede keuze door deze stad aan te doen.
Bezienswaardigheden
In Oujda ervaart u de karakteristieke Marokkaanse sfeer. De hectiek in de medina, de oude binnenstad, met straatjes kriskras door elkaar en soeks waar in alle drukte onderhandeld wordt over groente en fruit. Er is ook een grote landbouwmarkt die een bezoek waard is. Dit geldt eveneens voor de juwelenmarkt en de ledermarkt. Niet te missen zijn de twee imposante stadspoorten die u welkom heten in de medina. Er staan bovendien tientallen moskeeën, waarvan de oudste uit de 13e eeuw stamt.
Te doen
Oujda ligt dichtbij het Rifgebergte, de Sahara en de Figuig, een oasestad gebouwd tussen de dadelpalmen. Deze prachtige natuurgebieden zijn elk een dagtocht waard. Misschien durft u het wel aan om die per kameel te doen! 's Avonds worden er muziekoptredens in de stad uitgevoerd, die u een gezellige avond bezorgen. Een uitstapje naar de badplaats Saïdia zal de strandliefhebbers zeker bevallen. Hier liggen prachtige zandstranden en u kunt er allerlei watersporten beoefenen.
Klimaat
Oujda heeft een woestijnklimaat. Het regent er zelden en in de zomer lopen de temperaturen op tot boven de 40 graden. De gemiddelde temperatuur in de zomer is 30 graden. Het is raadzaam om in het voor- of najaar uw reis te boeken, om de drukkende hitte te vermijden.
Over de luchthaven
De luchthaven van Oujda draagt de naam Oujda Angad Airport (airportcode OUD) en ligt op 12 km afstand van het centrum van Oujda. De beste manier om het centrum te bereiken is per taxi. Vluchten worden aangeboden door Royal Air Maroc, KLM en Iberia. Een overstap maakt u onderweg meestal in Casablanca.
Vliegtickets Oujda

Vliegtickets Oujda

Vanaf Brussel

€ 32

Vliegtickets Oujda

Vanaf Dusseldorf Weeze

€ 74

Vliegtickets Oujda

Vanaf Brussel

€ 107

Vliegtickets Oujda

Vanaf Eindhoven

€ 120

Vliegtickets Oujda

Vanaf Eindhoven

€ 181

Vliegtickets Oujda

Vanaf Brussel

€ 190

Vliegtickets Oujda

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 191

Vliegtickets Oujda

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 320
laagste prijzen van de afgelopen 24 uur
Goedkoopste vliegtickets Marokko
laagste prijzen van de afgelopen 24 uur