Goedkope vliegtickets > Australië > Nieuw-Zeeland > Auckland

Goedkope vliegtickets Auckland

Vliegtickets Auckland
Vliegtickets Auckland zijn de perfecte uitvalsbasis voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Voordat u de schitterende natuur van het land ontdekt, is Auckland zelf ook een bezoek waard. Redenen hiervoor zijn de hoge Sky Tower, de havens vol imposante jachten en de vulkanen die prachtige vergezichten opleveren. Kijk op Chaser.nl voor de goedkoopste vliegtickets Auckland. Hier vindt u alle airlines die u naar Auckland brengen, vanaf luchthavens over de hele wereld.
Algemene informatie
Auckland is een agglomeratie van meerdere steden en districten in Nieuw-Zeeland. Het is met 1,4 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1.086 km² het dichtstbevolkte gebied van het land. Auckland ligt in het noorden van Nieuw-Zeeland, tussen de Golf van Hauraki en de Tasmanzee. Aan beide wateren heeft Auckland een grote haven. De stad wordt ook wel de City of Sails genoemd, vanwege de duizenden jachten die hier aangemeerd zijn. De inheemse bevolking van Auckland zijn de Maori, waarvan een deel geïntegreerd zijn in het stadsleven.
Bezienswaardigheden
Direct in het oog springt de Sky Tower, die 328 m hoog is en waar u met gemak 80 km ver kijkt. 's Avonds wordt deze toren mooi verlicht. Ook de Auckland Harbour Bridge van 1,15 km lang is een opvallend bouwwerk. Wandel door de wijk Mount Eden, waar vele kunstenaars gevestigd zijn en de beroemdste gevangenis van Nieuw-Zeeland te bekijken is.
Te doen
Auckland ligt in een groot vulkanisch gebied. Er zijn tal van lagunes, vulkaankegels en vulkanische meren te zien. De grootste vulkaan is Rangitoto die een karakteristiek beeld geeft aan Auckland. Beklim deze vulkaan, of kies voor de One Three Hill. Het levert u prachtige uitzichten op. In de omgeving liggen bovendien de prachtige Waitakere Ranges, een gebied met imposante watervallen en stranden. In Auckland zelf liggen diverse musea, zoals het War Memorial Museum met Maorikunst en het Nationale Maritieme Museum. Bovendien bezit Auckland een dierentuin, pretparken en een groot aquarium.
Klimaat
Auckland heeft een gematigd zeeklimaat en is een van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland. De zomers, van januari - maart, zijn warm en vochtig met een gemiddelde temperatuur van 23 graden en de winters, van juni - augustus, hebben een gemiddelde temperatuur van rond de 15 graden. Neerslag valt verspreid over het hele jaar door, met de top in de winter. De beste, maar ook de duurste tijd voor vliegtickets Auckland is de zomer. In het voor- en najaar is het minder druk, en de temperaturen zijn dan ook nog aangenaam om de stad te bezoeken.
Over de luchthaven
Auckland International Airport (airportcode AKL) is de grootste luchthaven van Nieuw-Zeeland. Veel toeristen boeken vliegtickets Auckland als startpunt voor hun reis door dit prachtige land. Met de Airbus Express, een efficiënte shuttlebus, bereikt u gemakkelijk het centrum van Auckland. Er zijn diverse busmaatschappijen die u ook naar de buitenwijken van Auckland kunnen brengen.
Vliegtickets Auckland

Vliegtickets Auckland

Vanaf Dusseldorf

€ 706

Vliegtickets Auckland

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 739

Vliegtickets Auckland

Vanaf Brussel

€ 777

Vliegtickets Auckland

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 784

Vliegtickets Auckland

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 837

Vliegtickets Auckland

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 847

Vliegtickets Auckland

Vanaf Brussel

€ 863

Vliegtickets Auckland

Vanaf Dusseldorf

€ 878
laagste prijzen van de afgelopen 24 uur
Goedkoopste vliegtickets Nieuw-Zeeland
laagste prijzen van de afgelopen 24 uur