Andere terugreis +
Home > Europa > Oekraïne > Kiev

Vlieg naar Kiev

Kiev heeft voor de citytripper van alles in petto: historische straten, tientallen kwaliteitsmusea, een bruisend nachtleven en zelfs zandstranden om van de zon te kunnen genieten! Met een stedentrip naar Kiev heeft u een originele reis voor de boeg. De website Chaser.nl helpt u graag op een onafhankelijke manier bij het vinden van een goedkope vlucht naar Kiev.
Algemene informatie
De stad met een oppervlakte van 839 km² en een inwonertal van 2,8 miljoen ligt aan de Dnieperrivier die naar de Zwarte Zee stroomt. De rivier zorgt ervoor dat er zeer veel recreatiegebieden in de stad te vinden zijn, zoals stranden en eilandjes, waar u optimaal kunt ontspannen. Kiev is te beschouwen als het culturele centrum van Oost-Europa.
Bezienswaardigheden
Kiev staat bekend als een stad met botanische tuinen, groene zones en parken. Op straat dringt het groene karakter al direct tot u door: de straten zijn versierd met de prachtige witte paardenkastanjes. De historische straat van Kiev is de Andriyivskyy-helling, een echte toeristische trekpleister. Aan deze kiezelstenen straat ligt het kasteel van Richard Leeuwenhart en diverse andere monumenten. U zult ongetwijfeld beamen dat deze straat het Montmartre van Kiev is! De kathedraal van de Heilige Sofia met de groen-gouden daken is zeker de moeite waard en stamt uit de 11e eeuw. Een must-see is ook het Holenklooster op de Berestovheuvels. In de 12e eeuw leefden monniken in dit ondergrondse gangenstelsel.
Te doen
Het museum over de Tweede Wereldoorlog en het openluchtmuseum over het plattelandsleven zijn zeker een bezoek waard. Er zijn daarnaast meer dan 70 musea die u graag verwelkomen! Sla in elk geval de Gouden Poort niet over, dit was de toegangspoort toen de stad nog ommuurd was. Voor de ontspanning pakt u de metro naar het amusementspark Hidropark, waar het op de stranden en in het water genieten is geblazen. De Dnieperrivier leent zich uitstekend voor watersporten, vissen en boottochten. In de zomer verandert Kiev 's avonds in een groot uitgaansparadijs met meer dan honderd clubs ter vermaak. Er zijn verder allerlei markten in Kiev te vinden die groente, fruit, gerookt vlees, vis en kaas verkopen. Voor souvenirs bent u hier ook aan het juiste adres.
Klimaat
Kiev heeft een vochtig, continentaal klimaat. De zomer heeft een gemiddelde temperatuur van 19 graden en in de winter daalt deze tot drie graden onder het nul. De neerslag is gelijkmatig verdeeld over het hele jaar met uitschieters in de zomermaanden. In de winter valt er veel sneeuw, met name in de maanden december tot en met maart.
Over de luchthaven
Vliegt u naar Kiev dan landt u op de Boryspil Airport (airportcode KBP) of de luchthaven Zhulyany (IEV). Op Boryspil Airport, dat 20 km van Kiev is verwijderd, vliegen KLM, Lufthansa, Austrian Airlines en Oekraïne International Airlines. Met de Sky Bus bereikt u binnen 40 tot 70 minuten de stad. De taxi is sneller, maar ook duurder. De goedkoopste tickets naar Kiev vindt u doorgaans bij de low-cost luchtvaartmaatschappij Wizz, die naar de luchthaven Zhulyany (IEV) vliegt. Deze airport ligt met de bus op slechts 20 minuten afstand van het centrum.
Vliegtickets naar Kiev

Vanaf Dusseldorf

€ 257

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 287

Vanaf Dusseldorf

€ 288

Vanaf Brussel

€ 305

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 848

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 901

Vanaf Brussel

€ 4510

Vanaf Amsterdam Schiphol

€ 4564
laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur