Vlieg naar Ghana

Ghana is een weergaloos stuk van Afrika dat steeds populairder wordt, en niet onterecht. Het land heeft immers een schitterende natuur: van oerwoud tot savanne, van rivierdelta's tot aan watervallen. Kiest u voor een reis naar Ghana, dan gaat u voor een vakantie met natuurtochten en cultuursteden waar u het echte Afrika ervaart. Chaser.nl helpt u bij het vinden van de vlucht naar Ghana die aan al uw wensen voldoet.
Algemene informatie
Wanneer u naar Ghana vliegt, arriveert u aan de westkust van Afrika. Ghana grenst ten zuiden aan de Golf van Guinea en heeft een oppervlakte van 238.533 km². Er wonen 24,6 miljoen Ghanezen. De productie van cacao, goud en hardhout is erg belangrijk voor het land. Het landschap van Ghana bestaat hoofdzakelijk uit laagvlaktes, met in het oosten het grote Voltameer. De hoofdstad is Accra.
Hoogtepunten
Een onbetwist Ghanees hoogtepunt is Cape Coast, waar forten en kastelen herinneren aan de koloniale periode van het land. De slavengevangenis is erg indrukwekkend. Ook de Nederlanders hebben lange tijd de dienst uitgemaakt aan de kust, met name rondom Fort Elmina. Na het rondkijken rust u uit op het strand met uitzicht op de vissers in zee. Reis vervolgens naar Kakum National Park waar schitterende vogels leven in het oerwoud. Krijgt u geen genoeg van de natuur? Bezoek dan ook Mole National Park. Op deze savanne spot u buffels, olifanten en leeuwen, overdag of 's nachts. Behalve de natuur, is de cultuur van Ghana ook het bezoeken waard. Ontdek het traditionele leven van de lokale bevolking in Eco Village Sognaayilli, een dorpje in het noorden van het land. Ook kunt u de stad Kumasi bezoeken, de vroegere hoofdstad van het Ashanti-koninkrijk, met een grote Afrikaanse Kejetiamarkt waar u ongetwijfeld voor souvenirs zult slagen.
Klimaat
Ghana ligt net boven de evenaar en heeft dan ook een tropisch klimaat. Het is constant warm in het land met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Het noorden is het heetst en het droogst, wat wordt veroorzaakt door de wind afkomstig van de Sahara. In het zuidwesten is het daarentegen erg vochtig, wat met de ligging aan zee te maken heeft. De regenperiodes vallen in de maanden mei en juni en september en oktober. De beste tijd voor een bezoek aan Ghana is buiten deze maanden om.
Vliegen naar Ghana
Kiest u voor een vlucht naar Ghana, dan zult u landen op de luchthaven van de hoofdstad Accra. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die tickets aanbieden vanaf Schiphol. Zo kunt u kiezen voor Turkish Airlines, British Airways, KLM en Alitalia. Afhankelijk van de maatschappij vliegt u rechtstreeks of maakt u een overstap in bijvoorbeeld Londen of Istanbul.
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL