Vlieg naar New York

New York, de stad waar alles groter is. Maar wist u ook dat New York op cultureel gebied een bezoek waard is? Behalve wolkenkrabbers zijn hoogstaande musea goed vertegenwoordigd in de stad. Boek nu een reis en dompel u onder in 'the American way of life'! Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van uw ideale vliegticket.
Algemene informatie
New York, voluit New York City, is de populairste bestemming in de Verenigde Staten. De stad, gelegen aan de monding van de Hudsonrivier, spant zich uit over 1,213.4 km². Er wonen maar liefst 8,2 miljoen mensen in New York, onderverdeeld over vijf substeden, 'boroughs': Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx en Staten Island. Elke buurt heeft zijn eigen identiteit, bestuur en cultuur. Manhattan is hiervan veruit de populairste. Hier treft u de meeste bezienswaardigheden, en dus ook de meeste toeristen. New York is wereldwijd het centrum van de internationale financiële wereld en daarnaast ook van politiek, film, mode en muziek. 's Werelds grootste bedrijven hebben hun hoofdkwartieren in deze wereldstad gevestigd.
Bezienswaardigheden
U heeft aan een weekend niet genoeg om alle bezienswaardigheden van New York te bekijken, dus neem vooral uw tijd! De bezienswaardigheden vindt u hoofdzakelijk in het district Manhattan. Het bekendst is wel het Vrijheidsbeeld dat op een klein eiland in de haven staat. Als u door de mensenmassa's bij het beeld gekomen bent, is een bezoek aan Ellis Island ook zeker een aanrader. Hier zijn miljoenen immigranten aangekomen na hun reis naar Amerika. Ook Wall Street, het hart van de big business en het thuisfront van de New York Stock Exchange zijn hoogtepunten van Manhattan. Niet te missen is het Empire State Building, het op een na grootste gebouw van de stad. Ook het Chrysler Building domineert de skyline van New York. Dichtbij staat het gebouw van de Verenigde Naties, de New York Public Library en ligt Rockefeller Plaza. De sfeer van de wereldstad ervaart u optimaal op Times Square, waar enorme videoschermen 24 uur per dag beelden uitzenden.
Musea
New York bezit een scala aan mooie musea, waarvan de meeste een vrijwillige donatie vragen als entree. Bent u een museumliefhebber, dan hoort het Metropolitan Museum of Art bovenaan uw lijstje te staan. Amerikaanse, Egyptische, Aziatische kunst en Europese meesterwerken bewondert u hier inclusief onze eigen schilders zoals Rembrandt en Vermeer. Kunst van Nederlandse bodem ziet u eveneens in het Museum of Modern Art, waar Van Goghs werk hangt. Bewonderenswaardig is het American Museum of Natural History, met onder meer een planetarium, zeldzame edelstenen en skeletten van dinosauriërs. Let wel: de meeste musea in New York zijn op maandag gesloten.
Te doen
In New York ligt een aantal fantastische parken, zoals Central Park, Fort Tryon Park, Pelham Bay Park en Flushing Meadow Park. Hier is voldoende ruimte om te ontspannen en de sfeer van de wereldstad op u in te laten werken. Of neem een ferry en bekijk New York vanaf het water. De gratis ferry tussen Manhattan en Staten Island brengt u dicht langs het Vrijheidsbeeld.
Eten en drinken
Als u een hapje wilt eten, wordt het misschien wel verdraaid lastig om een keuze te maken. Er zijn namelijk tienduizenden eetgelegenheden in New York. Werkelijk alles, van pizza tot sushi, van tapas tot aan fastfood, is in de stad te vinden. Aanraders voor lekkere tussendoortjes zijn The New York Bagel met een enorme variatie aan bagels, The New York Cheesecake en The New York Hot Dog. Vegetariërs zullen overigens hun geluk niet op kunnen; er zijn honderden vegetarische restaurants waar heerlijke maaltijden worden geserveerd.
Shoppen en uitgaan
Met een bezoek aan de Big Apple landt u in de fashionhoofdstad van de Verenigde Staten, de grootste shopbestemming van de wereld. Wat u ook wilt kopen, u vindt het hier. Van gigantische warenhuizen tot aan kleine boetiekjes, van speciaalzaken tot aan designwinkels. Ga langs bij Century 21 in Manhattan, een van de grootste outletzaken ter wereld. Voor lage prijzen kunt u hier designkleding op de kop tikken. En hoewel u 's avonds misschien moe bent van het bekijken van de stad, is het zonde om het nachtleven van New York links te laten liggen. In de wijk Greenwich Village zijn de populairste clubs gevestigd. Andere opties zijn Bay Ridge, Astoria (populair in de zomer vanwege het buitengedeelte vol bomen) en The Lower East Side.
Klimaat
In New York heerst een vochtig, continentaal klimaat. In de zomer en de lente valt de meeste neerslag. De herfst is droog en koel. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 29 graden, in de winter rond de 3 graden. De temperaturen kunnen in elk seizoen echter behoorlijk variëren. Ook tropische en sneeuwstormen zijn New York niet vreemd. Uw reis naar New York kunt u het beste boeken in het najaar. Ook de winter is een prachtige tijd om de stad te bezoeken; de tijd rond kerst brengt New York in een geweldige sfeer. Als u van plan bent in de winter af te reizen naar de stad, pak dan genoeg kleding in die u beschermt tegen de lage temperaturen!
Over de luchthavens
Vliegtickets naar New York kunnen geboekt worden vanuit bijna heel de wereld. De stad bezit drie grote en verschillende kleine luchthavens. De grootste zijn John F. Kennedy International Airport (airportcode JFK) en Newark Liberty International Airport (EWR). LaGuardia (LGA) wordt voornamelijk voor binnenlandse vluchten gebruikt. De afstand tussen de verschillende airports is dankzij (shuttle)bussen en metro's heel gemakkelijk te overbruggen. Ook tussen de airports en het centrum van New York is het vervoer zeer goed geregeld. (Shuttle)bussen en treinen brengen u op de plek van bestemming. De reis naar Manhattan duurt vanaf elke airport ongeveer 50 minuten.
Vliegtickets naar New York
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 241
Vanaf Dusseldorf
€ 245
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 271
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 276
Vanaf Brussel
€ 282
Vanaf Brussel
€ 288
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 289
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 298
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Verenigde Staten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL