Vlieg naar Orlando

Bent u een echte attractieparkenfan met stalen zenuwen? Dan is Orlando de beste keuze voor een ultieme vakantie. Orlando heeft meer dan 20 pretparken, waaronder Walt Disney World en Universal Studios. Te gekke attracties, spetterende shows, speelhallen en nog veel meer. Kijk snel op Chaser.nl voor een overzicht van de goedkoopste vliegtickets!
Algemene informatie
Orlando is een stad in Florida met 238.300 inwoners. Met een oppervlakte van 242,1 km² is het de hoofdstad van Orange County. De stad wordt wel 'The City Beautiful' genoemd en is wereldwijd bekend om het grote aantal attractieparken in de omgeving.
Attractieparken
Orlando is vooral populair vanwege de vele attractieparken in de omgeving. De populairste daarvan is Walt Disney World. U heeft aan een dag niet genoeg om alle attracties uit te proberen. Bewonder hier Magic Kingdom en ontmoet de echte Mickey Mouse! De concurrent van Walt Disney World is Universal Studios. Hier zijn naast vele attracties ook een nachtclub, verschillende hotels en restaurants gevestigd. Nog meer attracties vindt u in SeaWorld Orlando. Hier worden allerlei fascinerende shows en voorstellingen gehouden. SeaWorld Orlando is een prettig (en rustiger!) alternatief voor de andere twee parken. Ook een bezoek aan Gatorland is fantastisch. Bekijk hoe er geworsteld wordt met alligators, of voer ze zelf!
Bezienswaardigheden
Ook de stad zelf is een bezoek zeker waard. Het symbool van de stad is de fontein van Lake Eola, gelegen in het centrum. Een andere bezienswaardigheid is de International Drive, een 23 km lange weg waaraan de grote pretparken liggen. Hier treft u ook vele hotels, restaurants en winkels. Daarnaast is Orlando een geweldige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Binnen twee uur bereikt u de kust van Florida met schitterende stranden en ongerepte natuur in het Ocala National Forest. Prachtige vegetatie vindt u eveneens in de Harry P. Leu Gardens, met rozentuinen en meren.
Eten en drinken
De meeste gelegenheden om een hapje te eten of iets te drinken vindt u in CityWalk, zoals in Hard Rock Café en Pastamore. Populair in Orlando zijn de steakhouses, zoals A Land Remembered en Kres Chophouse in het centrum van Orlando. Naast de Amerikaanse keuken zijn de Latino, Franse en Turkse keuken ook goed vertegenwoordigd in de stad. Orlando laat u kennismaken met een gevarieerde keuken!
Shoppen en uitgaan
Een dagje bijkomen van alle attracties? Plan een dagje shoppen! Er zijn meerdere grote shopping malls waar bekende merken worden verkocht, zowel nieuw als outlet. De grootste is The Florida Mall. Aan de International Drive vindt u eveneens diverse winkels en is er voldoende gelegenheid om in een cafeetje uit te rusten van het shoppen. In Orland centreert het uitgaansleven zich rondom de Central Boulevard en Orange Avenue. Talloze pubs, bars en cafés nodigen u uit voor een drankje. Bent u een wijnliefhebber? Bezoek dan de Old Vines wine bar, waar u zich de heerlijkste wijnen laat smaken en kunt genieten van live jazzmuziek.
Klimaat
De stad Orlando ligt in een gebied waar een overgangsklimaat heerst dat neigt naar het vochtige subtropische klimaat. Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de ligging nabij de Kreeftskeerkring en de Golfstroom. Er zijn grofweg twee seizoenen te onderscheiden: een heet en regenachtig seizoen van mei tot en met september, en een droog, koel seizoen van oktober tot en met april. De gemiddelde zomertemperatuur is 32 graden, de wintertemperatuur 18 graden.
Over de luchthaven
De stad heeft de op een na drukste luchthaven van Florida. Dit is Orlando International Airport (airportcode MCO), dat met shuttlebussen is verbonden met het centrum van de stad. Het is eveneens mogelijk om vanaf de airport direct naar een van de themaparken te rijden. Goedkope vliegtickets vanaf Schiphol worden aangeboden door US Airways, British Airways en United Airlines.
Vliegtickets naar Orlando
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 243
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 261
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 325
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 353
Vanaf Dusseldorf
€ 369
Vanaf Dusseldorf
€ 392
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 408
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 411
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Verenigde Staten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL