Vlieg naar Parijs

Parijs geeft u duizenden redenen voor een stedentrip! Of u nu de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe of de Notre Dame met eigen ogen wilt bekijken, wilt shoppen in de honderden winkelstraten of wereldberoemde musea zoals het Louvre wilt bezoeken; een stedentrip naar deze stad blijft een onuitwisbare ervaring. Wilt u zo goedkoop mogelijk vliegen? Maak dan gebruik van de website Chaser.nl.
Algemene informatie
Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, de stad van de romantiek en het centrum van de mode. De stad heeft een oppervlakte van 105,4 km² en er leven 2,3 miljoen 'Parisiens'. Een groot gedeelte van Parijs is UNESCO werelderfgoed. Door Parijs stroomt de rivier de Seine, waarvan vele bruggen de oevers met elkaar verbinden. Vanuit alle werelddelen bezoeken toeristen deze prachtige, romantische stad.
Bezienswaardigheden
Het symbool van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren. Durft u het aan om de lift te nemen naar het topje van de 276 m hoge toren? U doet het voor het mooiste uitzicht over de stad. Vervolg uw weg naar de beroemde straat van Parijs, de Champs-Élysées, die uitkomt bij de Arc de Triomphe. Het interieur van de grote Notre Dame is ook zeker de moeite waard om te gaan bekijken. En zodra de avond valt, moet u zeker eens gaan kijken naar de verlichte Moulin Rouge. Breng ook een bezoekje aan de wijk Montmartre waar straatschilders prachtige kunstwerken vervaardigen. Loop vervolgens de hoogste heuvel van Parijs op om de Sacré Coeur van binnen te bezichtigen. Het is bovendien een aanrader om een rondvaart over de Seine te maken. Zo ziet u, zonder u al te veel in te spannen, alle hoogtepunten van Parijs vanaf het water.
Te doen
Stipt op nummer één van wat u moet doen in Parijs is een bezoek brengen aan het Musée du Louvre. Behalve meesterwerken als de Mona Lisa, hangen er talloze andere kunstwerken. U kunt in het museum rustig een aantal dagen spenderen. Op zondag is het museum gratis, maar dan is het ook extra druk. Trek ook zeker een hele dag uit voor Versailles. Een rondleiding door het paleis, de enorme, symmetrische tuin met buitenhuizen, priëlen en een namaak-boerendorp geeft u een geweldige indruk van hoe Lodewijk XIV, XVI en Marie Antoinette in weelde hebben geleefd. Zoekt u toch meer ontspanning, bezoek dan Jardin du Luxembourg. In deze tuinen staan allerlei leuke speeltoestellen voor kinderen. 's Avonds zijn er volop mogelijkheden om in Parijs te eten. De Franse keuken staat bekend als een van de meest verfijnde ter wereld!
Klimaat
In Parijs heerst een zeeklimaat met koude winters en warme zomers. Extreme temperaturen komen niet voor door de invloed van de Atlantische Oceaan. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden en in de winter rond de 6 graden. Neerslag valt het hele jaar door, al zijn dit lichte buien. Daarom is de zomer ook het seizoen bij uitstek om een stedentrip naar Parijs te boeken.
Over de luchthaven
De Franse hoofdstad heeft drie luchthavens. Het grootste vliegveld is Charles de Gaulle International Airport (airportcode CDG). Vanaf deze luchthaven neemt u de RER-trein (lijn B) die op verschillende punten in het centrum stopt. De reis duurt tussen de 30 en 45 minuten. De tweede luchthaven is Orly International Airport (ORY). Elke tien minuten vertrekt de OrlyBus die u in 40 minuten naar het centrum brengt. Daarnaast rijdt ook de Airlineshuttlebus tussen de twee vliegvelden en het centrum. Low-cost vliegmaatschappijen als Ryanair landen op de kleine luchthaven Beauvais. Er rijdt vanaf hier een bus naar Parijs die er ruim een uur over doet om op de plaats van bestemming te arriveren. Het huren van een auto is echter een comfortabeler en sneller alternatief.
Vliegtickets naar Parijs
Vanaf Brussel
€ 59
Vanaf Eindhoven
€ 61
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 74
Vanaf Keulen
€ 79
Vanaf Brussel
€ 80
Vanaf Brussel
€ 86
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 86
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 92
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Frankrijk
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL