Vlieg naar Marseille

De authentieke havenstad Marseille is een heerlijke vakantiebestemming. De blauwe Middellandse Zee, de krachtige forten en heerlijke visrestaurants zijn de ingrediënten van een culturele citytrip of zonvakantie. Hoe weet u nu waar u de goedkoopste vliegtickets naar Marseille vindt? Gebruik de zoekmachine van Chaser.nl. Deze vergelijkt alle aanbieders van vluchten Marseille.
Algemene informatie
Marseille ligt in Zuid-Frankrijk en is de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. De stad heeft de grootste commerciële haven van Frankrijk en ligt aan de Middellandse Zee. Met een oppervlakte van 240,6 km² en 852.000 inwoners is het na Parijs de grootste stad van het land.
Bezienswaardigheden
De trekpleister van Marseille is haar haven. Deze Vieux-Port is niet te missen als u in Marseille bent. Allerlei schepen en jachten liggen hier aangemeerd en aan de oevers bevinden zich tal van terrasjes en restaurants. Aan de zijde van de haven liggen allerlei andere bezienswaardigheden, zoals de forten Saint-Jean en Saint-Nicolas, een abdij en een vuurtoren. De basiliek Notre Dame de la Garde is zeker uw bezichtiging waard. Het marmeren en mozaïeken interieur is prachtig, maar ook het uitzicht vanaf hier over de stad en haven is adembenemend. De sportievelingen kunnen de heuvel van deze basiliek beklimmen, maar er gaat ook een bus naar boven.
Te doen
Ga langs het toeristencentrum aan La Canèbiere, de beroemdste straat van Marseille, en haal een wandelroute die u leidt door de steile, smalle straatjes van het historische centrum. U komt vanzelf bij prachtige bouwwerken, zoals de romaanse Cathédrale de la Major de Marseille. Vanuit de pittoreske haven kunt u met een boot naar de Frioul-archipel varen. Hier zijn Chateau d'If en een oud hospitaal te bewonderen. Ontspannen kan ook in een van de stadsparken, of maak een boottocht langs de calanques; deze ruige kustvalleien zijn een prachtig natuurverschijnsel.
Klimaat
Marseille heeft een mediterraans klimaat waarvan de zomers warm en droog zijn, en de winters mild en vochtig. De gemiddelde zomertemperatuur in juli en augustus ligt rond de 28 graden. Temperaturen kunnen dan ook gemakkelijk oplopen tot 40 graden. De mistralwind zorgt voor een mooie, blauwe lucht. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 12 graden.
Over de luchthaven
Marseille heeft een luchthaven waarnaar veel prijsvechters vluchten aanbieden. Marseille Provence Airport (airportcode MRS) ligt op 27 km afstand van de stad en heeft een speciale terminal, MP2, voor low-cost vluchten. Het centrum is goed bereikbaar per shuttlebus. Ook rijden er bussen naar het treinstation van Marseille en het TGV-station in Aix en Povence. Onder meer Ryanair biedt vluchten aan naar de stad.
Vliegtickets naar Marseille
Vanaf Brussel
€ 18
Vanaf Eindhoven
€ 35
Vanaf Brussel
€ 56
Vanaf Dusseldorf
€ 94
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 94
Vanaf Keulen
€ 95
Vanaf Brussel
€ 96
Vanaf Brussel
€ 107
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Frankrijk
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL