Vlieg naar Frankrijk

Frankrijk is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin, met z'n tweetjes, of met een groep vrienden. Het land heeft zo veel mogelijkheden, dat u aan één vakantie nooit genoeg heeft! Een vliegticket naar Frankrijk boekt u natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Hiervoor is de zoekmachine van Chaser.nl een uitkomst. In een mum van tijd doorzoekt Chaser.nl alle aanbieders, voor welke Franse bestemming dan ook.
Algemene informatie
Frankrijk is een republiek in West-Europa en met een oppervlakte van 551.500 km² het op twee na grootste land van Europa. Voor Nederlanders is Frankrijk een geliefde vakantiebestemming. De stranden lenen zich uitstekend voor een zonvakantie en de Alpen, Pyreneeën en het Centraal Massief zijn perfect voor wandelvakanties of voor de wintersport. En waar u ook bent, overal drinkt u de heerlijkste streekwijnen. Bekende rivieren die door Frankrijk stromen zijn de Seine die o.a. de hoofdstad Parijs doorkruist, de Rijn, de Moezel en de Rhône.
Hoogtepunten
Frankrijk huisvest uiteenlopende bestemmingen, er is voor elke toerist wat wils: er zijn grote cultuursteden voor een citytrip, zoals Parijs, Bordeaux en Lyon. Er zijn talloze stranden aan de Middellandse Zee met een klimaat dat garant staat voor een zonvakantie, zoals Nice, Marseille en Saint-Tropez aan de Franse Rivièra. Maar er zijn ook bergachtige landschappen met verborgen kastelen en wijngaarden, zoals in de Dordogne en de Provence. Heerlijk om te wandelen en andere sportieve activiteiten te ondernemen! En in de winter is Frankrijk the place to be om op de latten te staan in de besneeuwde Alpen of Pyreneeën.
Klimaat
Frankrijk kent uiteenlopende klimaten vanwege de diverse landschappen. Aan de noord- en westkusten heerst een vochtig zeeklimaat met frisse zomers. In het binnenland heerst een semi-landklimaat, bijvoorbeeld langs het Rhônedal en in de Alpen, Centraal Massief en Pyreneeën. Hier lopen de temperaturen uit in extremen. In Zuid-Frankrijk heerst juist een mild mediterraans klimaat door de invloeden van de Middellandse Zee.
Vliegen naar Frankrijk
Welke plaats in Frankrijk uw vakantiebestemming ook is, het is het altijd waard om de reis per vliegtuig te overwegen. Veel Franse bestemmingen worden aangedaan door prijsvechters zoals Ryanair. De grootste luchthaven van Frankrijk is Charles de Gaulle in Parijs. Andere grote vliegvelden zijn die van Nice, Marseille, Bordeaux, Lyon en Toulouse.
Populaire bestemmingen
Enkel wegdromen bij foto's van azuurblauwe zeeën en zandstranden met palmbomen hoeft niet langer als u voor Nice als vakantiebestemming kiest. Deze havenstad in het hart van de Côte d'Azur maakt uw droom werkelijkheid! Zon, zee en strand zorgen voor de ultieme ontspanning.
Is er een romantischer idee dan samen met uw geliefde door Parijs te dwalen en te genieten van de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame in de stad der liefde? Geniet van een goed glas wijn aan de Seine en laat het Louvre met al haar schatten niet langer op u wachten!
De mooie, oude haven van Marseille is niet alleen een bezienswaardigheid op zich, maar ook de plek bij uitstek om te genieten van verse vis op tafel! Het historische centrum, de stranden en de calanques in zee maken Marseille tot een karakteristieke vakantiebestemming.
Goedkoopste vliegtickets Frankrijk
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL