Vlieg naar Dubai

Nergens vindt u zoveel bijzondere wolkenkrabbers bij elkaar als in Dubai. In Dubai belandt u in een wereld van pracht en praal. Wilt u dit een keer gezien hebben en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk houden? Kijk op Chaser.nl. Op deze website vindt u snel en gemakkelijk de goedkoopste vliegtickets naar Dubai.
Algemene informatie
Dubai is de hoofdstad van het gelijknamige district in de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen aan de Perzische Golf. Het emiraat heeft een oppervlakte van 4.114 km² en 2,3 miljoen inwoners, waarvan er 2,1 miljoen in de stad Dubai leven. De stad is zeer modern en heeft grote ambities. De rijkdom van Dubai is voor een groot deel gegroeid vanwege de olie in het emiraat. Tegenwoordig is de toeristenindustrie erg bloeiend.
Bezienswaardigheden
De imposante skyline van Dubai is al een reden op zich om een reis naar Dubai te boeken. De blikvanger is het hoogste gebouw ter wereld: de 828 m hoge Dubai Khalifa. Maar er staan nog veel meer wolkenkrabbers met een moderne vormgeving, vaak geïnspireerd op islamitische vormen. Naast het grootste gebouw vindt u in Dubai ook het grootste themapark, grootste winkelcentrum, grootste aquarium, de grootste fontein en overdekte skihal ter wereld. Het traditionele Arabische gevoel krijgt u als u Bastakiya bezoekt. Hier loopt u door de nauwe straatjes met kleine huisjes.
Te doen
In Dubai raakt u niet gauw uitgekeken. De hitte ontvlucht u door een bezoek te brengen aan het Dubaimuseum dat gevestigd is in een voormalig verdedigingsfort. Met de watertaxi steekt u de Dubai Creek over en kunt u lekker neuzen in de (goud)souks en de kleine Arabische winkeltjes. Of pak het groter aan en ga shoppen in het grootste winkelcentrum ter wereld. Ook als u niet van plan bent iets te kopen, is het alsnog leuk om hier uw ogen uit te kijken. U kunt u ook culinair laten verwennen. Werkelijk elke keuken is vertegenwoordigd in de stad. Even bijkomen van de hectiek kan op een van de openbare stranden van Jumeirah en Umm Suqeim. Hier treft u ook waterattracties en kunt u zelfs zwemmen met dolfijnen.
Klimaat
In Dubai heerst een zeer heet woestijnklimaat. De zomers zijn extreem warm, vochtig en het waait veel. Het is erg benauwd in de stad. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 42 graden. Ook de winters zijn warm met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. De meeste neerslag valt in de winter van december - maart, hoewel er tegenwoordig in de zomer ook een bui kan vallen. De beste tijd om naar Dubai te vliegen is die van oktober - april, als de dagtemperatuur 'slechts' rond de 30 graden ligt.
Over de luchthaven
De luchthaven waarnaar u vliegt is Dubai International Airport (airportcode DXB), een van de drukste ter wereld. Het is de thuisbasis van de luchtvaartmaatschappij Emirates. Met deze airline vliegt u rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol naar Dubai. Dit kan ook met KLM. Andere maatschappijen bieden vliegtickets Dubai aan met een tussenstop. De duur van de rechtstreekse vlucht naar Dubai is ongeveer 6 uur. De terugvlucht neemt een uur langer in beslag vanwege de tegenwind.
Vliegtickets naar Dubai
Vanaf Brussel
€ 208
Vanaf Eindhoven
€ 213
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 282
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 311
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 311
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 315
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 317
Vanaf Brussel
€ 319
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL