Vlieg naar Porto

Wat is voor u de doorslaggevende reden om naar Porto te vliegen? Is dat het grote historische centrum vol prachtige kerken en bruggen, of hebben de verschillende portproeverijen uw voorkeur? Hoe dan ook, kijk op Chaser.nl voor de voordeligste vlucht!
Algemene informatie
Porto is met een oppervlakte van 389 km² na Lissabon de grootste stad van Portugal. Er wonen ruim 1,3 miljoen Portugezen. Porto ligt aan de rivier de Dauro en de Costa Verde en heeft een van de oudste centra van Europa. Het beroemdste exportproduct van de stad is portwijn, vernoemd naar de stad.
Bezienswaardigheden
Het historische centrum Ribeira huisvest tal van bezienswaardigheden: de Portokathedraal is het oudste gebouw van de stad, samen met de 15e-eeuwse huizen, stadsmuren, de romaanse kerk van Cedofeita en de gotische kerk van Sint Franciscus. De barokstijl ziet u in allerlei gevels en interieurs terug. Een rondleiding door het Palacia da Bolsa, het beursgebouw, is erg populair. Kenmerkend voor Porto zijn de Dom Luis I-brug de Maria Pia-brug die de oevers van de Douro met elkaar verbinden. De stad wordt ook wel niet onterecht de stad van de bruggen genoemd. Bezoek ook Casa da Musica. Dit concertgebouw is ontworpen door Rem Koolhaas en overdag kunt u een groot gedeelte hiervan gratis bekijken.
Te doen
Een geweldig uitzicht over Porto en haar omgeving heeft u nadat u de Torre dos Clerigos heeft beklommen. Deze hoge kerktoren is zeker de beklimming waard. Daarna kunt u bijkomen in de Jardins do Palacio de Cristal. In dit park kijkt u uit over de rivier de Douro. Boekenliefhebbers moeten even een kijkje nemen in Lello. Deze bibliotheek annex boekhandel bezit kunstige plafondschilderingen en hoge, houten boekenkasten. Maak een uitstapje naar het strand van Foz, waar u optimaal van de zon geniet. En natuurlijk behoort een bezoek aan een portproeverij natuurlijk tot de must-do's van Porto!
Klimaat
In Porto heerst een mediterraan klimaat. Er valt veel neerslag in Porto, met name in het noorden. Desalniettemin kent Porto veel zonnige dagen met milde temperaturen. De gemiddelde zomertemperatuur ligt rond de 20 graden, die van de winter rond de 6 graden. De beste tijd om een bezoek te brengen aan Porto is in het voorjaar. Dan valt de minste regen en zijn de temperaturen aangenaam.
Over de luchthaven
Als u naar Porto vliegt, dan arriveert u op Francisco de Sa Carneiro Airport (airportcode OPO), op ongeveer 15 km van het stadscentrum af. Per metro bereikt u dit in 25 minuten. Er rijden bovendien shuttlebussen naar specifieke hotels. U vliegt naar Portugal onder andere met Ryanair of TAP Portugal.
Vliegtickets naar Porto
Vanaf Maastricht
€ 26
Vanaf Brussel
€ 40
Vanaf Eindhoven
€ 40
Vanaf Brussel
€ 47
Vanaf Brussel
€ 51
Vanaf Brussel
€ 55
Vanaf Keulen
€ 60
Vanaf Dortmund
€ 62
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Portugal
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL