Vlieg naar Faro

Faro is de plek bij uitstek om het Portugese strand te ontdekken. Behalve zon, zee en strand is er een groen landschap voor de fervente wandelaars en in de historische binnenstad valt bovendien van alles te bekijken. Op Chaser.nl ziet u in een duidelijk overzicht bij welke maatschappij u het voordeligst naar Faro vliegt.
Algemene informatie
Faro is een stad in het zuiden van Portugal en heeft een oppervlakte van 202 km². Faro heeft 65.000 inwoners en is gelegen in de toeristische streek de Algarve. De stranden en het bruisende nachtleven zijn voor velen de reden om naar Faro te vliegen. In combinatie met het historische stadscentrum en de prachtige natuur in de omgeving leent Faro zich uitstekend voor een vakantie vol afwisseling.
Bezienswaardigheden
Ruim 2000 jaar geleden veroverden de Romeinen Faro. Nu zijn er nog talloze overblijfselen uit de Romeinse tijd, die een echte trekpleister vormen voor toeristen. De meeste hiervan liggen in het oude stadscentrum, met steegjes van straatkeien, een mooie haven en architectuur uit de 18e eeuw. Alsof u terug de tijd inloopt! Opvallend is de Joodse begraafplaats en het bijbehorende museum. Hier ziet u hoe een Joodse gemeenschap in de 19e eeuw leefde. Breng ook een bezoekje aan de haven. Verover een plekje met een mooi uitzicht en zie de mooiste boten binnenvaren!
Te doen
De stranden van Faro wachten erop dat u uw badlaken uitspreidt over hun zachte zand. Veel stranden zijn voorzien van bars en boulevards, maar er zijn ook afgelegen stranden waar u van de rust geniet. Een voorbeeld daarvan is het glooiende Praia de Faro. De natuurliefhebbers varen af naar de Rio Formosa lagune, een natuurreservaat dat doorloopt tot in Spanje en een rustoord is voor honderden trekkende vogelsoorten. 's Avonds is Faro net zo levendig als overdag: vele strandtoeristen zoeken een van de bars of disco's op om een dansje te wagen en nieuwe mensen te ontmoeten.
Klimaat
Het klimaat van Faro is een mediterraan klimaat, uitstekend voor een vakantie aan het strand. De zomers zijn heet en zonnig met gemiddelde temperaturen rond de 30 graden. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 23 graden. In de herfst en de winter zakken deze tot een gemiddelde van 12 graden. De meeste neerslag valt in de winter, en zelden in de zomer.
Over de luchthaven
De luchthaven van Faro, genaamd Faro Airport (airportcode FAO), is een van de belangrijkste van het land. De airport is slechts 4 km van de stad verwijderd en in de zomer rijden er speciale snelbussen naar verschillende toeristische plaatsen en het stadscentrum. Vanuit Nederland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Faro. Ryanair vliegt bijvoorbeeld vanuit Eindhoven en Maastricht en met Corendon of Transavia vliegt u vanaf Schiphol naar Faro.
Vliegtickets naar Faro
Vanaf Brussel
€ 30
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 40
Vanaf Eindhoven
€ 40
Vanaf Brussel
€ 50
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 59
Vanaf Eindhoven
€ 67
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 70
Vanaf Maastricht
€ 72
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Portugal
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL