Vlieg naar Portugal

Portugal is een zeer veelzijdig land. Er zijn historische plaatsen, uitgestrekte zandstranden en bergketens. Kortom, kiest u voor Portugal, dan kiest u voor een vakantie met oneindig veel mogelijkheden. Goedkope vliegdeals vindt u op Chaser.nl.
Algemene informatie
Portugal, officieel de Portugese Republiek, ligt in het zuidwesten van Europa. Het land ligt samen met Spanje op het Iberisch Schiereiland. Portugal grenst aan de Atlantische Oceaan en wordt doorsneden door de rivier de Taag. Het land heeft 10,7 miljoen inwoners en een oppervlakte van 91,982 km². De hoofdstad is Lissabon. Andere populaire vakantiebestemmingen zijn de Portugese eilandengroepen Madeira en de Azoren.
Klimaat
Het klimaat in Portugal is overwegend mediterraan. Het land is een van de warmste in heel Europa. In het zuiden van het land is het haast altijd droog en zonnig. De temperaturen worden hoger bij het naderen van de grens met Spanje. In het noorden van Portugal is het koeler en valt er iets meer neerslag dan in het zuiden. De beste periode voor een vakantie in Portugal is in het voor- of najaar. Dan zijn de temperaturen het prettigst om veel te ondernemen.
Eten en drinken
Portugal is echt een maritiem land. Er wordt veel vis gegeten, zoals gegrilde sardines en bacalhau, gedroogde kabeljauw. Ook in Caldeirada is vis het hoofdingrediënt. Dit is een soort stoofpot met aardappel. Vlees wordt ook in veel gerechten verwerkt. Vaak wordt rund, varken of kip gestoofd met rijst. Voor de zoetekauwen zijn de pasteis de Belém een echte lekkernij; custardtaartjes warm uit de oven, bestrooid met kaneel en poedersuiker. Waanzinnig populair onder zowel Portugezen als toeristen! Bij een goede maaltijd hoort natuurlijk een goed glas Portugese wijn, zoals de tintelende vinho verde. Of kiest u voor een van de zoete portwijnen?
Vliegen naar Portugal
De belangrijkste luchthavens in het land zijn Lissabon, Porto, Faro, Funchal op Madeira en Ponta Delgada op de Azoren. Veel prijsvechters vliegen naar verschillende steden in Portugal, zoals Airberlin en Ryanair. Vooral naar de eilanden Madeira en de Azoren is het aanbod van vliegtickets erg groot.
Populaire bestemmingen
In Lissabon komen historie, sfeer en cultuur bij elkaar. Dwaal door de nauwe, steile straatjes, bekijk de grootse kastelen en rust uit op een van de pleinen. Terwijl de fado wordt gezonden zijn de oevers van de Taag the place to be voor een romantische avond.
Faro is de ultieme bestemming voor een combinatie van strand en cultuur! Faro bezit zowel levendige als rustige stranden, en in het oude stadscentrum ziet u de sporen die de Romeinse overheersing heeft achtergelaten. En voor elke avond is er wel weer een nieuwe bar of nachtclub te ontdekken.
De boogbruggen over de Douro verwelkomen u in de stad vol culturele rijkdommen! Porto bezit het grootste historische stadscentrum van Europa, en dat merkt u meteen. Na uw bezoek aan de schitterende kerken, pleinen en gebouwen heeft u een glas port zeker verdiend.
Goedkoopste vliegtickets Portugal
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL