Vlieg naar Melbourne

Als u van plan bent om 'down under' te gaan, dan is Melbourne een plaats die u niet mag missen. Natuurparken, stranden, een stad vol geschiedenis, winkelcentra en musea zullen u verrassen. Of u nu vanaf Schiphol wilt boeken, of een binnenlandse vlucht in Australië wilt maken, de website Chaser.nl helpt u bij het vinden van een vlucht naar Melbourne.
Algemene informatie
Melbourne is een grote stad in Australië, gelegen in de deelstaat Victoria. De Australische stad heeft een oppervlakte van 7.694 km² en meer dan 4 miljoen inwoners. De stad ligt aan de Port Philip Bay en is de culturele hoofdstad van het land dankzij de vele musea, theaters en galerieën.
Bezienswaardigheden
Het centrum van Melbourne heeft u van alles te bieden: van winkels en cafés tot aan Victoriaanse architectuur en grote stadsparken. Het parlementsgebouw en de Queen Victoria Market stammen nog uit het Victoriaanse tijdperk. In Melbourne is nog een mooi stukje geschiedenis te ontdekken, namelijk in Flinders Street en Swanston Street. In Docklands kunt u shoppen en ontspannen in een van de bars aan de waterkant. Wilt u Melbourne in haar geheel in u opnemen, bestijg dan de Eureka Tower vanwaar u panoramisch zicht heeft over de stad.
Te doen
Het politiemuseum, het immigratiemuseum, het Melbournemuseum, u vindt ze in Melbourne. Wilt u deze stad bezoeken, dan doet u dat ongetwijfeld niet alleen voor de stad, maar ook voor de prachtige natuurwonderen in de omgeving. Vanuit de stad zijn namelijk verschillende hoogtepunten gemakkelijk te bereiken. Grampians Nationaal Park bijvoorbeeld is een schitterend natuurgebied. Ook is de Great Ocean Road erg goed bereikbaar vanaf Melbourne. Deze 243 km lange route brengt u langs adembenemende vergezichten aan de kust, waaraan de wereldberoemde twaalf apostelen gelegen zijn. Of trek een dagje uit voor een boottocht naar Philip Island, waar u pinguïns in hun natuurlijke habitat spot. Ook het strand behoort tot de opties. Brighton Beach bijvoorbeeld is de place to be om van de zon en de zee te genieten.
Klimaat
Omdat Melbourne onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van Nederland. De zomer valt dus in de periode december - februari en de temperaturen liggen dan rond de 26 - 30 graden. Het kan dan ook gemakkelijk 40 graden worden. De winter in juni - augustus is koud en zonnig met temperaturen die zelfs nog kunnen oplopen tot 20 graden. Herfst en lente zijn de beste periode voor een bezoek aan Melbourne, dan is het weer in de stad draaglijk warm met een temperatuur van rond de 20 graden.
Over de luchthaven
Melbourne heeft een vliegveld met de naam Melbourne Airport (airportcode MEL), 22 km ten noordwesten van het centrum. Dag en nacht rijdt er in 20 minuten een skybus tussen de luchthaven en het centrum. Ook kunt u vanaf het vliegveld de trein of tram nemen. Zoekt u vluchten met als vertrekhaven Schiphol? Dan kunt u terecht bij onder andere Emirates, Cathay Pacific en China Southern Airlines.
Vliegtickets naar Melbourne
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 898
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 973
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 977
Vanaf Dusseldorf
€ 997
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1014
Vanaf Brussel
€ 1017
Vanaf Brussel
€ 1036
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1075
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Australië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL