Vlieg naar Australië

Ga 'down under' en kies voor Australië! Een rondreis door dit waanzinnig mooie land zult u nooit meer vergeten. Moderne steden afgewisseld met schitterende, ongerepte natuur en het grootste koraalrif ter wereld. Uiteraard is een prettige vliegreis naar dit verre land erg belangrijk. De website Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van uw perfecte vlucht.
Algemene informatie
Een reis naar Australië brengt u aan de andere kant van de wereld, in het continent Oceanië. Het land heeft een oppervlakte van 7,68 miljoen km² en is wereldberoemd vanwege de uitgestrekte vlakten vol natuurwonderen, stranden, woestijnen en bossen. In het land leven 21,5 miljoen inwoners. Het land is met zeeën omgeven door onder andere de Indische Oceaan en de Grote Oceaan. De meeste mensen wonen in het verstedelijkte oosten en zuidoosten van het land. Hier ligt ook de hoofdstad Canberra.
Hoogtepunten
Australië is het paradijs voor backpackers, mede door de de prachtige, afwisselende landschappen. Het land heeft wereldberoemde nationale parken, die het bezichtigen zeker waard zijn. Uluru-Kata Tjuta met de reusachtige Ayers Rock, die voor veel aboriginals een religieuze plaats is. Een scala aan rotsschilderingen van aboriginals ziet u in het park Kakadu, evenals indrukwekkende watervallen en zeldzame bomen. Met een boottocht zult u geen hoogtepunt kunnen overslaan. Australië is bovendien de trotse bezitter van het grootste koraalrif ter wereld: het Great Barrier reef van ongeveer 334.400 km². Ontdek de fauna door een duik- of boottocht te maken. Behalve schitterende onderwaterwerelden, woestijnen en regenwouden heeft Australië hypermoderne steden. De stad Sydney huisvest het bekende Opera House. Andere grote steden zijn Melbourne, Brisbane en Perth met geweldige surfstranden.
Klimaat
Omdat Australië onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Nederland. De zomer valt in de maanden december - februari, en de winter in juni - augustus. In deze periode zijn de temperaturen het aangenaamst. Er valt dan ook de minste neerslag. Over het algemeen heerst er in het land een subtropisch klimaat, behalve in het midden van het land. Daar heerst een woestijnklimaat dat grote droogtes met zich meebrengt.
Vliegen naar Australië
Boekt u een vliegreis naar Australië, dan is het verplicht om ook een toeristenvisum voor drie maanden aan te vragen. Dit kan gratis en digitaal. U kunt uw reis naar verschillende luchthavens boeken. Die van Sydney en Melbourne zijn het drukst. Vermijd u liever de drukte, dan zijn de airports van Brisbane, Cairns, Gold Coast of Perth aan te raden. Rechtstreeks naar Australië vliegen is niet mogelijk. Overstappen kan in diverse plaatsen, zoals Kuala Lumpur en Dubai. De luchtvaartmaatschappijen KLM, China Southern Airlines en Singapore Airlines bieden tickets aan vanaf Schiphol.
Populaire bestemmingen
Sydney is een hoogtepunt van uw rondreis door Australië! Het Opera House en de Harbour Bridge zijn de symbolen van het land waar u niet op uitgekeken raakt! Ga surfen tussen de dolfijnen op Bondi Beach. 's Avonds is het tijd voor een feestje in Darling Harbour of op Kings Cross.
Melbourne is een stad die het waard is om ontdekt te worden! De Victoriaanse architectuur laat u wegdromen naar het verleden, de stranden en parken staan garant voor uw ontspanning. Wist u dat Melbourne de perfecte start is om de adembenemende Great Ocean Road af te rijden?
Goedkoopste vliegtickets Australië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL