Vlieg naar Sydney

Wat is uw reden om Sydney te bezoeken? Zijn het de wereldberoemde hoogtepunten zoals het Opera House, de Sydney Harbour en Bondi Beach of is Sydney de uitvalsbasis voor uw ontdekkingstocht door de prachtige nationale parken en de Blue Mountains met de Three sisters? Sydney staat hoe dan ook synoniem voor een onvergetelijke vakantie aan de andere kant van de wereld. Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van het voordeligste ticket.
Algemene informatie
Sydney is met 4,6 miljoen inwoners de meest bevolkte stad van Australië. De stad ligt in het zuidoosten, en heeft een haven, 'Sydney Harbour', aan de Tasmanzee. De stad strekt zich zo ver uit dat ze grenst aan de Grote Oceaan. Hier ligt ook het symbool van de stad, de Sydney Opera House met haar opvallende vormgeving. Sydney is een stad met een indrukwekkende skyline, veel parken en tientallen stranden.
Bezienswaardigheden
Het Opera House, samen met de Harbour Bridge, springen direct in het oog als u de skyline van Sydney ziet. De enorme brug is het waard om te voet over te steken. U geniet zo optimaal van het prachtige uitzicht. Ook goed zicht op de wonderen der architectuur krijgt u tijdens een rondvaart door de haven. Het interieur van het operagebouw is te zien met een rondleiding. Als u een kaartje koopt voor een voorstelling dan kunt u de fantastische akoestiek ervaren. Andere hoogtepunten van de stad zijn het Olympisch Stadion en Darling Harbour, een belangrijke uitgaanswijk. Overzie heel Sydney door de Sydney Tower te beklimmen. Het uitzicht vanaf 250 m hoogte is spectaculair. De waaghalzen kiezen voor de Skywalk: in een speciaal pak wordt men vastgeketend en klimt men onder begeleiding naar de top van de toren. Een waanzinnig uitzicht is de beloning.
Te doen
Sydney is de trotse bezitter van meer dan zeventig stranden aan de oceaan, waaronder het beroemde Bondi Beach, het surfstrand bij uitstek. Behalve surfen kunt u natuurlijk ook gewoon genieten van een ijsje terwijl u de dolfijnen in het water telt. In het centrum liggen de Royal Botanic Gardens met het aangrenzende park The Domain, een oase van rust waar u zeker eens moet lunchen. Sydney ligt bovendien aan de Blue Mountains, die samen met de vele nationale parken schitterende wandelgebieden vormen. In dit outdoor paradijs kunnen de avonturiers geweldig mountainbiken, abseilen, raften, kanoën en paardrijden. Ook staat in deze bergen de beroemde rotsformatie de Three Sisters. Sydney huisvest bovendien meerdere musea, dierenparken en een aquarium met spectaculaire vissen.
Klimaat
Met een bezoek aan Sydney komt u terecht in een mild klimaat, dat beïnvloed wordt door de nabijgelegen oceaan. De zomers zijn warm, de winters mild. Verspreid over het hele jaar valt er veel neerslag, maar de zon schijnt ook 300 dagen per jaar. Sneeuw valt er zelden tot nooit. De warmste maand is januari met een gemiddelde temperatuur rond de 26 graden. Juli is de koudste maand, met een gemiddelde temperatuur van 12 graden.
Over de luchthaven
Als u vluchten naar Sydney boekt, dan landt u op het drukste vliegveld van Australië, Kingsford Smith International Airport (airportcode SYD), dat van alle Australische luchthavens het best verbonden is met de rest van de wereld. De luchthaven ligt 6 km verwijderd van de stad. Vanaf Schiphol bieden uiteenlopende luchtvaartmaatschappijen vluchten aan naar de stad, zoals Malaysian Airlines, Emirates, China Southern Airlines en KLM. U maakt tijdens uw vlucht een tussenstop op bijvoorbeeld Dubai of Kuala Lumpur
Vliegtickets naar Sydney
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 496
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 837
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 906
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 959
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1018
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1041
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 1051
Vanaf Dusseldorf
€ 1069
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Australië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL