Vlieg naar de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn een kleurrijk land met een prachtige natuur van ruige berggebieden, uitgestrekte woestijnen, wadi's en groene oases. De rust verruilt u voor levendigheid in grote metropolen als Dubai en Abu Dhabi met indrukwekkende skylines. Kijk op Chaser.nl welke vluchten het beste aansluiten op uw wensen.
Algemene informatie
De VAE is een land dat behoort tot de Arabische Liga en bestaat uit zeven emiraten: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Fujairah en Ras al-Khaimah. Ze liggen aan de Perzische Golf en de Golf van Oman. Ze staan bekend om de overvloed aan olie. Totaal wonen er 6,3 miljoen mensen en het land beslaat een oppervlakte van 83.600 km². De hoofdstad van de het land is Abu Dhabi.
Hoogtepunten
De VAE is een dynamisch land met hypermoderne gebouwen en winkelcentra. Ook zijn er uitgestrekte woestijnen en steile, droge wadi's in het noorden. De hoogste zandbergen treft u in de Liwa-oase in het zuiden van Abu Dhabi. Ultieme ontspanning ervaart u op de oostelijke stranden van het land aan de heldere, turquoise zee. Fervente wandelaars genieten ongetwijfeld van de natuurlijke rotsformaties in het Hajargebergte, de kliffen vol fossielen en de zoetwatermeren. Het is er een afwisseling van modern en traditie: u vindt er Ikea- en McDonald's filialen, maar ook grote souks met allerlei handwerkproducten. Het toppunt van moderniteit is Dubai, de stad met een skyline van enorme wolkenkrabbers en dito winkelcentra.
Klimaat
In dit land is het naar Nederlandse begrippen altijd heet. In de zomer, van mei tot en met augustus, lopen temperaturen gemakkelijk op tot in 40 graden. In de winter, van oktober tot april, zakken deze tot een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Het zeewater waaraan de Verenigde Arabische Emiraten liggen zal voor weinig verkoeling zorgen, omdat dit een zomertemperatuur heeft van 30 graden. Elk gebouw is voorzien van airco, en daarom kunt u prima het hele jaar door de Verenigde Arabische Emiraten bezoeken.
Vliegen naar Verenigde Arabische Emiraten
Kiest u voor een vliegreis naar dit land, dan zijn er airports verspreid over het hele land waar u naartoe kunt vliegen, afhankelijk van wat uw precieze bestemming is. De meeste internationale reizen worden geboekt naar Dubai. Op nummer twee staat de luchthaven van Abu Dhabi. Onder andere Aeroflot, Transavia, KLM en Emirates vliegen vanaf Schiphol naar deze twee luchthavens.
Populaire bestemmingen
Gigantische wolkenkrabbers en enorme winkelcentra zoals u ze nog nooit gezien heeft aanschouwt u in Dubai! Wissel de pracht en praal af met een dagje zonnebaden op het strand, een kameelrit of een duik in het heldere water. In Dubai bent u in een andere wereld!
Goedkoopste vliegtickets Verenigde Arabische Emiraten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL