Vlieg naar Nice

Een azuurblauwe zee, brede zandstranden en een met palmen omzoomde boulevard... Nice is de vakantiebestemming bij uitstek voor de strandliefhebbers. De zwoele zomeravonden laten u helemaal ontspannen. Chaser.nl vergelijkt voor u alle luchtvaartmaatschappijen en vindt voor u de goedkoopste vliegtickets naar deze fantastische Franse stad!
Algemene informatie
Nice is een havenstad van Frankrijk, gelegen in het zuiden aan de Middellandse Zee. De stad telt 348.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 71,9 km². Vanwege de centrale ligging aan de Côte d'Azur is Nice een geliefde vakantiebestemming. Veel toeristen komen naar Nice om van de zon, de zee en het strand te genieten aan de Franse Rivièra.
Bezienswaardigheden
Nice is behalve een badplaats ook van historische betekenis. In het oude stadsgedeelte van Nice vindt u gezellige pleinen en eeuwenoude kerken. De grote St. Nicholas Orthodox Cathedral en de Notre Dame van Nice zijn zeker een bezichtiging waard. Ook is het heerlijk om een plekje te veroveren op de boulevard of aan de aangrenzende haven. Het af- en aanvaren van kleine vissersbootjes en grote cruiseschepen is een spektakel om te zien! Behalve vanaf de beroemde Promenade des Anglais heeft u ook geweldig uitzicht over zee vanaf de Baie des Anges, waar imposante gebouwen staan.
Te doen
Nice heeft een geweldige kust met zandstranden aan een turquoise zee. De brede stranden lenen zich uitstekend voor de zonliefhebbers en het zeewater is uitermate geschikt voor allerlei watersporten zoals surfen en zeilen. Een stranddag kunt u ultiem afsluiten op een van de terrassen met uitzicht op zee of met een ijsje in de hand, terwijl u over de boulevard flaneert. Wissel uw stranddagen af met een bezoek aan het Cimiezpark, perfect om te picknicken of Jeu de Boules te spelen met de Fransen. De koelte zoekt u op in een van de musea, bijvoorbeeld het parfummuseum of het Musée Matisse, gevestigd in de voormalige woning van de schilder.
Klimaat
In Nice geniet u van het mediterrane klimaat, dat maar liefst vier zomermaanden lang een gemiddelde temperatuur oplevert van 30 graden. De zomer is bovendien een behoorlijk droge periode. De wind afkomstig uit het gebied van Afrika brengt een aangename verkoeling. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 10 graden.
Over de luchthaven
Nice is een prima keuze om de Côte d'Azur te verkennen. De vliegreis vanaf Schiphol neemt slechts 2 uur in beslag. De airport Nice Côte d'Azur ligt op 5 km afstand van de stad. Onder andere KLM, Transavia en Easyjet vliegen naar Nice vanuit Nederland.
Vliegtickets naar Nice
Vanaf Brussel
€ 67
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 68
Vanaf Eindhoven
€ 69
Vanaf Brussel
€ 73
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 73
Vanaf Dortmund
€ 87
Vanaf Dusseldorf
€ 101
Vanaf Keulen
€ 102
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Frankrijk
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL