Vlieg naar Seattle

Voor een vakantie in de natuur met een Amerikaans tintje vliegt u naar Seattle. Deze stad heeft een skyline van wolkenkrabbers en een schitterende omgeving met bergen, bossen en meren waar elke avonturier naar hartenlust actief kan zijn. Overweegt u een vakantie naar Seattle, kijk dan eerst op Chaser.nl. Deze website laat u in een mum van tijd zien waar u de goedkoopste vliegtickets naar Seattle vindt.
Algemene informatie
Seattle ligt in het westen van de Verenigde Staten en is met een oppervlakte van 369,2 km² de grootste stad van de staat Washington. De stad ligt aan de Puget Sound, een inham van de Stille Oceaan, en aan Lake Washington. Seattle is de geboorteplaats van de rockster Jimi Hendrix. Er wonen 621.000 mensen.
Bezienswaardigheden
Als u in Seattle bent, dan kunt u het symbool van de stad tegen de achtergrond van wolkenkrabbers niet missen: de hoge Space Needle staat naast Seattle Center, een kunst- en entertainmentpark. Vanaf de 184 meter hoge toren heeft u prachtig zicht over de moderne stad. U kunt zelfs ondertussen genieten van een heerlijk diner. Het historische Pioneer Square moet u ook gezien hebben. Aan dit plein staat de oudste wolkenkrabber van de stad. De haven van Seattle is ook echt een trekpleister. Strijk neer in een van de restaurants en kijk uit over de vismarkt en de boten van Fisherman's Terminal.
Te doen
Een perfecte manier om de stad te ontdekken is per Duckbus. Deze bus rijdt u door de stad en vertelt u van alles over de geschiedenis en architectuur. De Duckbus rijdt vervolgens het water in zodat u Seattle vanaf het water bekijkt; een unieke ervaring! Ook staat Seattle bekend om haar grote musea, zoals het Seattle Art Museum waar kunst van over de hele wereld is verzameld. Als u in de mooie haven van Seattle bent, kunt u gelijk een plekje reserveren in een van de boten die verschillende zee-excursies aanbieden. Voor een stap terug de geschiedenis in, gaat u naar Tillicum Village. In dit park, gevestigd op Blake Island, wordt er over het leven van de Salishstammen verteld. In de omgeving van de stad is verder van alles in de natuur te doen: van skiën tot kajakken, van zeilen tot rotsbeklimmen.
Klimaat
In Seattle heerst een gematigd zeeklimaat dat erg lijkt op dat van West-Europa, en beïnvloed wordt door de Stille Oceaan en Lake Washington. Er heersen milde temperaturen die in de winter rond de 4 graden en in de zomer rond de 23 graden liggen. Neerslag valt het hele jaar door, met een hoogtepunt in de wintermaanden. De beste tijd voor een reis naar deze stad is dan ook in de periode mei - september, wanneer het aantal zonnige dagen het hoogst is.
Over de luchthaven
Wanneer u naar deze stad vliegt komt u terecht op Seattle-Tacoma International Airport (airportcode SEA), die gevestigd is in een van de voorsteden van Seattle. Het centrum van de stad bereikt u per auto in 25 minuten. Een andere optie is de Link Light Rail. Deze trein rijdt in 40 minuten naar het zakendistrict.
Vliegtickets naar Seattle
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 276
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 301
Vanaf Dusseldorf
€ 344
Vanaf Dusseldorf
€ 354
Vanaf Dusseldorf
€ 375
Vanaf Dusseldorf
€ 400
Vanaf Dusseldorf
€ 404
Vanaf Dusseldorf
€ 410
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Verenigde Staten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL