Vlieg naar Tampa

Kiest u voor een reis naar Tampa, dan maakt u een goede beslissing! In Tampa ervaart u niet alleen de American way of life, maar geniet u ook van de zon op de prachtige stranden. Bovendien is Tampa een prima uitgangspunt voor een rondreis door het spannende Florida. Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van het voordeligste ticket.
Algemene informatie
Wanneer u vliegt op Tampa landt u in Florida, in het zuiden van de Verenigde Staten. Tampa ligt in een stedelijke samenvoeging met de andere steden Saint Petersburg, Largo en Clearwater. De stad ligt aan de noordkust van de baai van Tampa en heeft een oppervlakte van 290 km² en zo'n 336.000 inwoners.
Bezienswaardigheden
Tampa heeft indrukwekkende wolkenkrabbers, brede wegen, een grote haven en talloze shopping centers, waarmee het een typisch Amerikaanse stad is. Laat u imponeren door de af- en aanvarende cruiseschepen in de haven en bezoek het grote Florida Aquarium. Ybor City is ook een populair gebied onder toeristen. Deze historische, multiculturele wijk bezit diverse musea en er rijden schattige, gele TECO Line trammetjes die bij alle hoogtepunten stoppen. De perfecte manier dus om zonder veel inspanning van alle bezienswaardigheden van de stad te genieten!
Te doen
Een reden voor velen om Tampa te kiezen als vakantiebestemming zijn de stranden. In de baai bij Clearwater liggen prachtige, schone stranden met een totale lengte van 45 km aan helder water, waar het heerlijk toeven is. Behalve zonnen kunt u hier ook allerlei watersporten uitoefenen en een bootje huren; de dolfijnen zwemmen met u mee! Duik na uw stranddag nog een van de winkelcentra in om lekker te shoppen. 's Avonds veranderen allerlei wijken in Tampa tot een levendig uitgaansgebied. Om flink te stappen bent u in Ybor City en Channelside aan het juiste adres. In Channelside staat een heel groot IMAX filmtheater waar u zeker een avond moet doorbrengen. Jong en oud zullen zich hoe dan ook vermaken in de Busch Gardens. Dit amusementspark bezit alles wat u maar kunt bedenken: van achtbanen tot aan Afrikaanse, wilde dieren, van grote (dieren)shows tot aan schaatsbanen.
Klimaat
In Tampa heerst een subtropisch klimaat dat beïnvloed wordt door de warme golfstroom van de Golf van Mexico. De winters blijven hierdoor mild met een gemiddelde temperatuur van 16 graden. De zomers zijn warm en vochtig en hebben een gemiddelde temperatuur van zo'n 28 graden. De zomer valt gelijk met het hurrican season, waarmee de kans op een tropische storm toeneemt. Hevige onweersbuien zijn dan haast aan de orde van de dag.
Over de luchthaven
U landt op Tampa International Airport (airportcode TPA), dichtbij de baai. Vertrekt u vanaf Schiphol, dan zult u tijdens uw vlucht een overstap maken, bijv. op Houston of Chicago. Vliegtickets naar Tampa vanaf Schiphol worden onder andere aangeboden door United Airlines, Lufthansa, KLM en British Airways.
Vliegtickets naar Tampa
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 244
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 257
Vanaf Dusseldorf
€ 362
Vanaf Dusseldorf
€ 393
Vanaf Dusseldorf
€ 415
Vanaf Dusseldorf
€ 421
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 425
Vanaf Dusseldorf
€ 433
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL