Vlieg naar Los Angeles

Wie aan Los Angeles denkt, denkt aan Hollywood en Beverly Hills. Het hart van de filmindustrie ziet u met eigen ogen als u naar Los Angeles reist. Bewandel de Walk of Fame, geniet van de zon op de populaire stranden aan de Stille Oceaan, of bezoek een van de vele pretparken in de buurt van de stad. Voor goedkope vliegtickets kijkt u op Chaser.nl.
Algemene informatie
Los Angeles ligt in Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad heeft 4,1 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1.302 km². De bijnaam van Los Angeles is 'The city of Angels', of de naam wordt afgekort tot LA. De stad ligt aan de Stille Oceaan, waar ook de Los Angeles River in uitmondt.
Bezienswaardigheden
Een bezoek aan deze stad brengt u in een zeer uitgestrekte stad met de typisch Amerikaanse hoogbouw, maar ook relatief veel laagbouw. Los Angeles kenmerkt zich door de vele residentiële herenhuizen. Qua architectuur zijn de US Bank Tower en de Walt Disney Concert Hall beroemd. Maar Los Angeles wordt vooral bezocht vanwege de bloeiende filmindustrie, zoals Beverly Hills en Hollywood. U kunt daar een kijkje achter de schermen nemen en wellicht een acteur aan het werk zien. En natuurlijk is de Hollywood Walk of Fame onvermijdelijk, evenals het Grauman's Chinese Theatre; van welke beroemdheden ontdekt u de hand- of voetafdrukken in de betonnen tegels?
Zon, zee en strand
Ontzettend populair zijn de stranden van Los Angeles, zoals Monica, Malibu, Venice en Huntington Beach. Hier kunt u niet alleen van de zon genieten en de hoge golven van de Stille Oceaan induiken, maar ook kennismaken met de uitsloverij van de Amerikaanse mannen; in gyms op het strand tonen zij hun spieren met behulp van allerlei fitnessapparaten. Muscle Beach is hier een sprekend voorbeeld van.
Te doen
Wissel uw vakantie in Los Angeles af met een uitje van heel andere orde: in het Griffith Park zijn musea te vinden die u heel veel kunnen leren over de cultuur en de geschiedenis van de stad en haar omgeving. Bijvoorbeeld het Gene Autry Western Heritage Museum leert u meer over het leven in het westen van de Verenigde Staten. Een belangrijk kunstmuseum is het Hammer Museum, waar ook onze eigen Rembrandt te bewonderen is. Kunst in de openlucht treft u in de Franklin D. Murphy Sculpture Garden, waar meer dan 70 beelden van allerlei bekende kunstenaars te zien zijn. Wilt u zelf graag kunst aanschaffen? In Laguna Beach zult u zeker slagen in een van de honderden galerieën. Overigens is er in Griffith Park ook mogelijkheid om te hiken, picknicken of te wandelen.
Shoppen en uitgaan
In Los Angeles kunt heerlijk shoppen. De winkels zijn geliefd onder veel celebrities, zoals die in de peperdure Rodeo Drive. Gelukkig zijn er ook tal van winkels te vinden die betaalbaar zijn voor de gewone toerist. De grote shopping malls zijn niet te missen, zoals de Hollywood & Highland mall. Niet alleen kleding, maar ook juwelen, speelgoed, zeevruchten, bloemen en muziek vindt u in verschillende delen van het centrum van LA. De centra van het nachtleven in deze stad zijn de Sunset Strip en Hollywood. Populaire bars hier zijn Chateau Marmont, Skybar en Tower Bar waar u een fantastisch uitzicht heeft over de grote stad.
Klimaat
Los Angeles heeft een mediterraan klimaat met veel zonneschijn. Dit betekent dat de zomers heet en droog zijn; de temperaturen lopen met gemak op tot 35 graden. De winters zijn mild met temperaturen van rond de 15 graden.
Over de luchthaven
Het grootste vliegveld van Los Angeles draagt de naam Los Angeles International Airport (airportcode LAX). Uw vliegtickets boekt u naar deze luchthaven. Er rijdt een shuttlebus, LAX FlyAway, tussen de luchthaven en bepaalde stadsdelen, maar het openbaar vervoer dekt lang niet alle trajecten. Het huren van een auto is, ondanks de files, een absolute aanrader.
Vliegtickets naar Los Angeles
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 264
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 280
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 361
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 416
Vanaf Dusseldorf
€ 422
Vanaf Dusseldorf
€ 436
Vanaf Brussel
€ 440
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 442
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Verenigde Staten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL