Vlieg naar Denver

U gaat een Amerikaanse wereldstad tegemoet als u Denver bezoekt! Een skyline van wolkenkrabbers, attractieparken, talloze musea, maar ook groene parken met meren voor de ultieme ontspanning. Ook is Denver talloze winkelcentra rijk! Kijk op Chaser.nl voor een overzicht van de goedkoopste vliegtickets om uw vakantie nog leuker te maken.
Algemene informatie
Denver is de hoofdstad van Colorado, een staat in de Verenigde Staten. De stad staat bekend om het goud en zilver dat vroeger in de omgeving werd opgegraven. Nu vergaart de stad meer beroemdheid vanwege de ligging aan de Rocky Mountains. Het heeft een oppervlakte van 397,1 km² en een inwoneraantal van ruim 650.000 waarvan er veel hispanic en latino van afkomstig zijn.
Bezienswaardigheden
De grootste bezienswaardigheid in de buurt van Denver is het in de rotsen uitgehouwen amfitheater dat de naam Red Rocks draagt. Het theater doet dienst als openlucht concert- en filmzaal met een waanzinnige akoestiek. Menig wereldberoemde artiest heeft hier al eens opgetreden. De stad zelf bruist en elke wijk is een bezienswaardigheid op zich, met grote huizen en bloemengazons, schaduwrijke bomen en brede trottoirs. De Denver Botanic Gardens zijn ook een bezoek waard. Hier groeien planten uit de Rocky Mountains en er wordt duurzame kleding verkocht.
Te doen
Bloemenperken, meren, zachte grasvelden... In de parken van Denver heerst een ontspannen sfeer. In het City Park geniet u niet alleen van de natuur, maar zijn er ook speeltuinen, een dierentuin en een golfparcours voor nog meer vermaak. Voor de hele familie zijn er in Denver bovendien verschillende attractieparken, zoals Butterfly Pavilion en Waterworld. De pioniersgeschiedenis van de stad is te ontdekken in een van de tientallen musea, zoals het Black American West Museum & Heritage Center. Een fantastisch museumgebouw is Denver Art Museum, waar u uren de tijd kunt nemen om de objecten te bekijken. Voor een tripje buiten de stad is een van de georganiseerde trips de moeite waard, bijvoorbeeld naar een brouwerij of het imitatie-Venetië. Overigens is de stad ook een prima keuze als u uitgebreid wilt shoppen.
Klimaat
Het klimaat van Denver wordt enorm beïnvloed door de Rocky Mountains en is erg onvoorspelbaar. Er valt veel sneeuw in de periode oktober - april. De winter is mild, maar kan ook erg koud worden. Denver kent veel zonuren en in de zomer loopt de temperatuur op tot een gemiddelde van 31 graden. De herfst is een mooie periode om de stad te bezoeken; de temperaturen zijn dan mild en bovendien is er weinig bewolking.
Over de luchthaven
Denver heeft een eigen luchthaven: Denver International Airport (airportcode DEN). De luchthaven ligt op 29 km afstand van de stad. Vanaf de luchthaven brengt de SkyRidebus u op verschillende bestemmingen, zowel in de stad als in de Rocky Mountains. Voor vliegtickets vanaf Schiphol kunt u onder andere terecht bij United Airlines en KLM.
Vliegtickets naar Denver
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 277
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 295
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 420
Vanaf Dusseldorf
€ 436
Vanaf Dusseldorf
€ 454
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 459
Vanaf Dusseldorf
€ 501
Vanaf Dusseldorf
€ 506
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL