Vlieg naar San Francisco

De Golden Gate Bridge, het beruchte gevangeniseiland Alcatraz en de schattige kabeltrams die u overal naartoe brengen: San Francisco is een hoogtepunt van Californië! Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van de goedkoopste vliegtickets naar San Francisco.
Algemene informatie
San Francisco is een stad in Californië in de Verenigde Staten. De stad is eigenlijk een samenvoeging van de steden San Francisco, San Jose, Oakland en Berkeley. Gelegen op een schiereiland heeft de stad een oppervlakte van 600,6 km². De stad telt zo'n 805.000 inwoners. San Francisco is ontzettend populair. Miljoenen mensen willen eens in hun leven de stad met haar kenmerkende steile hellingen, de Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz hebben gezien.
Bezienswaardigheden
San Francisco is een geweldige stad om te ontdekken. Gebouwd op 43 heuvels is de stad een wandeling (of beter gezegd: beklimming) waard. U kunt zich de inspanning besparen door te kiezen voor de kenmerkende kabeltrams, die u van hoogtepunt naar hoogtepunt brengen. Breng een bezoekje aan misschien wel de beroemdste zeeliedenbuurt ter wereld: Fisherman's Wharf. Nadat u een smakelijk visje gegeten hebt loopt u verder naar de oostelijke pier 39 waar honderden zeeleeuwen liggen te zonnen. Het symbool van San Francisco is de rode Golden Gate Bridge. Ook Alcatraz is wereldberoemd, met name dankzij het filmdoek. Dit eiland voor de kust van de stad is een voormalige, zwaar beveiligde gevangenis, waar onder andere Al Capone heeft vastgezeten. Deze en andere cellen zullen zeker tot de verbeelding spreken!
Te doen
San Francisco is een geweldige stad om doorheen te wandelen en de wijken, grote pleinen, torens en wolkenkrabbers te bewonderen. China Town is een van de grootste Chinese wijken van Noord-Amerika en is een ware toeristenstrekpleister. Natuurlijk is Lombard Street, een van de bochtigste straten ter wereld, een ware attractie voor de autobestuurders. Ook kunt u uw dagen spenderen in de diverse musea van San Francisco, zoals het Exploratorium met een prachtige Romeinse bouwstijl, het Fine Arts Museum of de California Academy of Sciences met een planetarium. Zoek aan het einde van de dag de rust op in het groene Golden Gate Park, dat maar liefst 4,1 km² groot is. San Francisco brengt u rust, ontspanning en heel veel vermaak!
Klimaat
De stad staat bekend om de nevelige mist die in de straten hangt. Deze mist wordt veroorzaakt door de wisselwerking tussen de warme lucht uit het binnenland en de koele lucht uit de Grote Oceaan. Deze mist is de oorzaak van koele zomers. De gemiddelde temperatuur in de stad is dan 20 graden. In de winter is dit 11 graden.
Over de luchthaven
San Francisco is de bezitter van San Francisco International Airport (airportcode SFO). U landt op dit vliegveld, 21 km verwijderd van het centrum van de stad. De verbinding hiertussen is goed. U kunt per trein, bus, taxi of huurauto doorreizen naar de stad. De trein vertrekt elke 15 tot 20 minuten en de bus elke 10 minuten.
Vliegtickets naar San Francisco
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 253
Vanaf Brussel
€ 294
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 305
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 331
Vanaf Dusseldorf
€ 338
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 375
Vanaf Brussel
€ 383
Vanaf Dusseldorf
€ 405
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Verenigde Staten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL