Vlieg naar Chicago

Enorme musea, geweldige theatergebouwen en heerlijke stranden aan het heldere Michiganmeer: Chicago is een Amerikaanse wereldstad vol mogelijkheden! Maak kennis met de verschillende wijken, de beste klassieke concerten en de lekkerste pizza's. Kijk op Chaser.nl voor een betrouwbaar en duidelijk overzicht van alle vluchten naar Chicago.
Algemene informatie
Deze stad is het hart van de blues en de jazz. Het is de op twee na drukst bevolkte stad in de Verenigde Staten en ligt in de staat Illinois. Er wonen ruim 9 miljoen mensen in deze metropool van 606,2 km² oppervlakte. De stad ligt aan het Michiganmeer. Verder staat de stad vooral bekend als wetenschapsstad. Chicago is maar liefst 15 universiteiten rijk.
Bezienswaardigheden
Chicago heeft een prachtige skyline aan het Michiganmeer en is opgedeeld in verschillende wijken. Elk district heeft zijn eigen cultuur. Zo is Downtown het centrum waar u moet zijn om te shoppen, wolkenkrabbers van dichtbij te zien en klassieke concerten te bezoeken. De Loop Art Tour leidt u in 2 tot 4 uur langs alle moderne beelden in Downtown. Daarna kunt u ontspannen in een van de vele parken. U kunt ook een bezoek brengen aan Chinatown, een van de actiefste Chinese wijken ter wereld. Niet alleen de Chinese, maar ook allerlei andere bevolkingsgroepen zijn in dit stadsdeel vertegenwoordigd: Vietnamezen, Zweden, Mexicanen en Polen. Kortom, elke dag kunt u er uit een andere keuken proeven!
Te doen
Heeft u een reis naar Chicago geboekt, dan mag u Six Flags Great America natuurlijk niet overslaan. Dit pretpark bezit spannende attracties verdeeld over acht themagebieden. Daarnaast heeft de stad zandstranden aan het meer, ontelbare musea van wereldklasse en grote natuur- en sportparken. Het Adler Planetarium met allerlei astronomie- en ruimteshows is een bezoek dubbel en dwars waard. In het Field Museum of Natural History kunt u een gigantisch skelet van een Tyrannosaurus Rex bewonderen. Ook is de stad de trotse bezitter van een van de vijf beste orkesten ter wereld. Het Chicago Symphony Orchestra laat regelmatig haar klanken horen in de Orchestra Hall. Meer klassieke muziek kunt u horen in de Civic Opera House. Hier vertoont de Lyric Opera of Chicago gewaagde voorstellingen.
Klimaat
De zomers in Chicago zijn heet en nat. De gemiddelde temperatuur in deze maanden is 28 graden. De temperaturen in de stad verschillen, want het is 'cooler by the lake'. De sterke wind vanaf het Michiganmeer zorgt voor wat verkoeling. In de winter dalen de temperaturen echter flink. Van december tot maart ligt de temperatuur rond de -6 graden. De wind zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur nog veel kouder is. IJsstormen teisteren de stad bovendien regelmatig. De mooiste maanden voor een vakantie naar deze metropool zijn mei tot en met september.
Over de luchthavens
Chicago heeft twee luchthavens. Naar beide is het mogelijk om vanaf Schiphol tickets te boeken. O'Hare International Airport (airportcode ORD) is een van de grootste vliegvelden ter wereld en ligt op 27 km afstand van de stad. Vliegtickets boekt u dan met United Airlines of US Airways. Vanaf deze luchthaven rijdt de CTA-trein (blauwe lijn) elke 15 minuten naar Downtown Chicago. Denkt u erover om te landen op Midway International Airport (airportcode MDW), dan komt u eerder uit bij luchtvaartmaatschappijen als KLM en Delta Airlines. Deze luchthaven is minder druk en compacter dan O'Hare. Bovendien ligt deze dichterbij Downtown.De CTA-trein (oranje lijn) brengt u in 25 minuten bij het 16 km verderop liggende Downtown.
Vliegtickets naar Chicago
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 285
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 303
Vanaf Brussel
€ 346
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 349
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 356
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 392
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 396
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 411
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Verenigde Staten
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL