Vlieg naar Kenia

Kies voor een bezoek aan Kenia en u arriveert in het land van de 'Big Five'. Grote kans dat u deze vijf wilde dieren spot tijdens een safaritocht! Ook is Kenia het land van de primitieve stammen als de Masai, die hun eeuwenoude tradities nog steeds in stand houden. Boek nu uw vlucht via Chaser.nl. Deze onafhankelijke zoekmachine vergelijkt alle airlines en andere aanbieders van vluchten.
Algemene informatie
Kenia ligt in Oost-Afrika op de evenaar en heeft haar naam te danken aan de Mount Kenya, een van de hoogste bergen in Afrika. De oppervlakte beslaat 580.000 km² en er wonen ruim 43 miljoen mensen. Kenia is beroemd om haar nationale parken waar u een van de mooiste safaritochten ter wereld maakt. De hoofdstad is Nairobi. Er worden twee officiële talen gesproken in Kenia: het Swahili en het Engels.
Hoogtepunten
Kleurrijk Kenia is de bestemming bij uitstek als u een Afrikaanse safaritocht op uw verlanglijstje heeft staan. Het is een onvergetelijke ervaring om (zwarte) neushoorns te zien grazen, giraffes blaadjes van de bomen te zien plukken en olifantenkuddes te zien lopen. Het nationale wildpark Tsavo is één van de grootste ter wereld en het thuisfront van veel wild, waar u zelfs met een beetje geluk de Big Five spot! In het Amboseli National Park ligt de hoogste berg de Kilimanjaro als imposant decor. Er is bovendien volop de mogelijkheid om een van de lokale stammen te bezoeken, zoals de Masai en de Samburu. De Keniaanse kust zorgt voor de nodige afwisseling, want hier kunt u gerust een paar tropische stranddagen doorbrengen. In het turquoise water kunt u ook een 'safaritocht' doen met uw snorkel: de koraalriffen zijn een habitat van kleurrijke vissen.
Klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat, dat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan. Aan de kust is het altijd warm en vochtig met een constante temperatuur rond de dertig graden. In het noorden van het land liggen de droogste en heetste gebieden. Overdag loopt het gemakkelijk op in de dertig graden en op sommige plaatsen, zoals rond het Turkanameer, waait het erg hard. In het bergland, rondom de Mount Kenya, heerst een koeler klimaat met veel neerslag. Hoe hoger je komt, hoe kouder het wordt. Over het algemeen kent Kenia twee regenseizoenen: van maart - mei en van november - december. Tijdens deze natte seizoenen schijnt de zon wel gewoon overdag.
Vliegen naar Kenia
Kenia heeft twee internationale luchthavens, een in de hoofdstad Nairobi en een in Mombasa. Vluchten naar Kenia worden aangeboden door onder meer Turkish Airlines, KLM-Air France, British Airways en Emirates. Als u vliegt vanaf Amsterdam, zijn tickets naar Nairobi doorgaans goedkoper dan die naar Mombasa.
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL