Vlieg naar Nieuw-Zeeland

Bent u op zoek naar de droomlocatie voor een natuurvakantie? Dan is Nieuw-Zeeland het antwoord. Van vulkanen tot gletsjers, en van tropische palmstranden tot aan immense bergen, het land bezit enkel schatten! U spot flora en fauna in de natuurparken die u nergens anders treft! Chaser.nl maakt u graag wegwijs in alle aanbieders en laat zien waar u het voordeligst uit bent met uw vliegticket. Bovendien is op de website overzichtelijk weergegeven hoe vaak en waar u kunt overstappen.
Algemene informatie
Nieuw-Zeeland is een archipel in de Stille Oceaan, bestaande uit twee grote en een aantal kleinere eilanden met een totale oppervlakte van 268.680 km². De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington. De Nederlander Abel Tasman was een van de eerste Europeanen die het land ontdekte. Nieuw-Zeeland dankt dan ook aan hem zijn naam. De officiële talen zijn Engels en Maori. Nieuw-Zeeland heeft 4,3 miljoen inwoners, waarvan zo'n 15% Maori is. Nieuw-Zeeland wordt gezien als een van de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld.
Hoogtepunten
Het Noordereiland bestaat uit glooiende heuvels, zandstranden en vulkanen. Hier liggen de hoofdstad Wellington en de belangrijke stad Auckland. In het noorden ontspant u op de subtropische eilanden en spot u dolfijnen. In het midden van het Noordereiland ziet u geisers, zwavelmeren en maakt u kennis met de gebruiken van de Maori. Op het Zuidereiland ziet u fjorden, bergen, berkenbossen en gletsjers. Nieuw-Zeeland bestaat voor een groot deel uit nationale parken, waar u al hikend, kajakkend of klimmend de natuur verkent. Breng in elk geval een bezoek aan de glooiende wijngaarden van Hawke's Bay en proef daar de authentieke smaak van Nieuw-Zeeland.
Klimaat
In Nieuw-Zeeland heerst over het algemeen een gematigd zeeklimaat. In het noorden neigt dit naar een subtropisch klimaat, waardoor het mogelijk is om kiwi's te telen. Uit het westen komt een stevige wind, die voor veel neerslag in het zuidwesten zorgt. In het oosten, aan de lijzijde van de Nieuw-Zeelandse Alpen, is het veel droger. In dit gebergte valt in de winter veel sneeuw. Verder is het noorden warmer dan het zuiden, omdat dat dichter bij de evenaar ligt. Aangezien het land in zijn geheel onder de evenaar ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van Nederland. De beste tijd voor een reis naar Nieuw-Zeeland is februari, als de temperaturen rond de 25 graden liggen. Het weer kan echter ook plotseling omslaan. Er wordt wel eens gezegd dat u meerdere seizoenen op een dag kunt meemaken in Nieuw-Zeeland!
Vliegen naar Nieuw-Zeeland
Een vliegreis naar Nieuw-Zeeland is de enige realistische optie om de archipel vanuit Nederland te bereiken. U heeft gelukkig ruim de keuze in de soorten vluchten die u kunt boeken. Vanaf Schiphol bieden airlines zoals KLM, Cathay Pacific, Singapore Airlines en Malaysia Airlines reizen naar Nieuw-Zeeland aan. Met welke maatschappij u ook vliegt, u zult in elk geval een overstap maken tijdens de vlucht. Dit kan in Singapore, Bangkok of Dubai, maar ook in Los Angeles of San Francisco. De meeste toeristen landen in Nieuw-Zeeland op Auckland, maar Wellington en Christchurch zijn ook prima bestemmingen om op te vliegen.
Populaire bestemmingen
Auckland is voor velen een favoriete uitvalsbasis voor een rondreis door Nieuw-Zeeland. Deze mondaine stad met haar in het oog springende Sky Tower geeft u een moderne kijk op de archipel. Direct buiten de stad treft u het vulkanische landschap; daar is het nog eens indrukwekkend wandelen!
Goedkoopste vliegtickets Nieuw-Zeeland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL