Vlieg naar Hong Kong

Hong Kong is een mix van culturen; in de regio Hong Kong herkent u de Chinese tradities en proeft u de invloed van de vroegere Britse overheersing. Door het bergachtige natuurlandschap lopen talloze geweldige hikeroutes en de stad Hong Kong is een grote metropool met wolkenkrabbers. Voor wie het Oosten wil ontdekken is deze regio een geweldig startpunt!
Algemene informatie
Hong Kong is een speciale bestuurlijke regio van China, die bestaat uit een gedeelte vasteland en 236 eilanden met een totale oppervlakte van 1.099 km². Er wonen ruim 7 miljoen mensen. In de regio Hong Kong ligt een eiland dat dezelfde naam draagt met een oppervlakte van 78 km², het op een na grootste eiland van de regio. De hoofdstad Central ligt op dit eiland, dat tegelijkertijd het zakelijke district van Hong Kong is. Naast het eiland Hong Kong vallen het schiereiland Kowloon en het eilandengebied New Territories ook binnen de regio Hong Kong.
Bezienswaardigheden
De skyline van Hong Kong met de in het donker oplichtende wolkenkrabbers is een bezienswaardigheid op zich. Een geweldig uitzicht over de metropool heeft u vanaf de berg Victoria Peak, mits het niet te bewolkt is. U overziet het hele eiland, maar u kunt hier ook shoppen, dineren of een van de musea bezoeken. Verder zijn er in Hong Kong honderden boeddhabeelden en tempels, zoals Che Kung en Man Mo. Het bergachtige, groene landschap loont zeker de moeite van een tocht door de natuur. Bijvoorbeeld Lantau-eiland heeft verborgen strandjes, traditionele vissersdorpjes en landschappen waar u geweldig kunt mountainbiken en wandelen. Ook het noordoosten van New Territories staat bekend om de indrukwekkende natuur met uitdagende hikeroutes. Een reis naar Hong Kong betekent dus een vakantie vol cultuur en natuur!
Te doen
Als u geen hoogtepunt van de stad wilt missen, is een wandeling onder leiding van een gids een aanrader. De Architecture Walk laat u bijvoorbeeld kennismaken met alle indrukwekkende bouwwerken in de stad. Een bijzondere ervaring in Hong Kong doet u op als u een van de paardenraces bezoekt (september - juni), een belangrijk onderdeel van de cultuur. In Happy Valley luistert u in de biertuin naar het Engelse commentaar op de wedstrijden. Meer over de geschiedenis van Hong Kong leert u in het Museum of History op het eiland Kowloon. Probeer uw weg in het donker te vinden aan de hand van een slechtziendengids in de Dialogue in the Dark. Chinese schilderijen, keramiek, terracotta vindt u in het Hong Kong Museum of Art. Zoekt u liever de spanning op, ga dan naar een van de themaparken, zoals Disneyland Resort of het Ocean Park met tientallen spectaculaire achtbanen.
Klimaat
De beste reistijd is van oktober tot en met december. De temperaturen liggen dan rond de 20 graden en deze maanden zijn relatief droog. In de periode mei - september is het in Hong Kong erg warm (met temperaturen boven de 30 graden) en het regent dan erg veel. Ook komen er in deze maanden met regelmaat tyfoons voor. De winters zijn mild, met temperaturen tussen de 10 en 20 graden.
Over de luchthaven
Hong Kong International Airport (airportcode HKG) is een van de grootste luchthavens ter wereld. Vanaf Schiphol kunt u rechtstreeks naar deze luchthaven vliegen, die gebouwd is op een kunstmatig eiland. Na uw vlucht kunt u met de Airport Express metro gemakkelijk de stad Hong Kong bereiken binnen 25 minuten. Een andere goedkope optie, waarbij u gelijk van de omgeving kunt genieten, is de Airport Shuttle Bus.
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL