Vlieg naar Singapore

Singapore heeft veel meer te bieden dan wolkenkrabbers en winkelcentra! Neem na uw vlucht de veerboot naar naburige eilanden en trek de jungle in of kies voor een van de heerlijke stranden waar de tropische zon u verwent. Als u Singapore als bestemming kiest, zorg dan dat u de goedkoop vliegt! Kijk voor een volledig overzicht vanalle vluchten op Chaser.nl.
Algemene informatie
Singapore is met een oppervlakte van 718 km² een van de kleinste landen, 'een stadstaat', in Zuidoost-Azië. Er wonen 4,7 miljoen mensen. Singapore is een archipel die bestaat uit 63 eilanden, waarvan het grootste dezelfde naam draagt. Oorspronkelijk bestond Singapore uit tropisch regenwoud. Dit is op enkele eilanden nog terug te vinden. Op het hoofdeiland bestaat het oppervlak voornamelijk uit wolkenkrabbers en andere moderne gebouwen.
Bezienswaardigheden
Een populair eiland van Singapore is Sentosa. Er bevinden zich veel toeristische attracties, zoals een wandelpark, dolfijnenlagune, vlinder- en orchideeëntuinen, forten uit de Tweede Wereldoorlog en stranden om heerlijk te zonnebaden. Vanaf Mount Faber heeft u geweldig zicht over de haven en de stad Singapore. In de stad ligt Chinatown met historische gebouwen waar u heerlijk Chinees kunt eten. U krijgt een totaal ander beeld te zien dan tussen de gigantische wolkenkrabbers in de omliggende wijken! Niet alleen de wolkenkrabbers geven blijk van de enorme economische groei en welvaart van de stad, ook de haven Marina Bay neemt hierin een prominente plek. Aanschouw 's avonds de water- en lichtvoorstelling, en neem een kijkje op het Louis Vuittoneiland of in het enorme casino.
Te doen
In Singapore is het levensmotto 'shop till you drop'. Ga naar Orchard Road en u kunt van winkelcentrum naar winkelcentrum op zoek naar de mooiste producten. Een aanrader is het museum Battlebox. Dit is een oude bunker waar de capitulatie van de Britten aan de Japanners wordt nagebootst op een audiovisuele manier. Meer herinneringen aan de Britse overheersing vindt u in het Koloniaal District. Leuk om hier doorheen te wandelen! Geweldig is ook de Singapore Zoo waar dieren in een ruimte leven die zo goed mogelijk hun eigen habitat nabootst.
Klimaat
Singapore ligt dicht bij de evenaar. Dit houdt in dat er haast geen seizoenen zijn te onderscheiden, er veel regen valt, en dat het erg warm en vochtig is. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden. April en mei zijn de heetste maanden. De moessonperiode valt in de maanden november - januari. Voor een bezoek aan deze stadstaat zijn juni en juli de beste tijd, want dan valt er de minste neerslag.
Over de luchthaven
Het internationale vliegveld van Singapore is Changi (airportcode SIN), gelegen in het oosten van het eiland Singapore. vluchten naar Singapore boekt u voor een rechtstreekse vlucht bij KLM of Singapore Airlines. Luchtvaartmaatschappijen als Emirates vliegen met een tussenstop naar het eiland.
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL