Vlieg naar Bulgarije

De Republiek Bulgarije ligt in het hart van de Balkan op het kruispunt van Europa en Azië en heeft daardoor een rijke geschiedenis, die terug te vinden is in de vele kloosters en andere culturele aangelegenheden. Bulgarije wordt ook geroemd om haar bruisende uitgaangsleven en schitterende natuur. De oostkust van het land grenst aan de Zwarte Zee en kent eindeloze zandstranden en helder zeewater. Chaser.nl helpt u graag bij het ontdekken van Bulgarije door alle aangeboden vliegtickets vanuit Nederland, Duitsland en België met elkaar te vergelijken.
Algemene informatie
De Republiek Bulgarije is gelegen in Zuidoost-Europa en grenst in het oosten aan de Zwarte Zee. Met name dit kustgebied is een geliefde vakantiebestemming, evenals de hoofdstad Sofia en de andere belangrijke steden in het land zoals Plovdiv, Varna en Burgas. Het landschap van Bulgarije wordt gevormd door waaiers van het Balkangebergte, die worden afgewisseld door plateaus. Bulgarije telt in totaal bijna 7 miljoen inwoners op een oppervlakte van 110.900 km².
Hoogtepunten
Bezoek tijdens uw vakantie in Bulgarije de schitterende hoofdstad Sofia. De stad ligt tussen de bergen en huisvest tal van historische kathedralen en musea. Nessebar, een van de oudste steden van Europa, behoort ook tot de te bezoeken hoogtepunten. De stad is meer dan 3000 jaar oud en in de oude stadskern vindt u talloze schitterende gebouwen en oude drinkfonteinen. Naast een trip naar deze oude steden behoort een strandvakantie ook tot de mogelijkheden. Dankzij de vele resorts, stranden en baaien aan de 400 km lange kust geniet u optimaal van de zon en het heldere water. De populairste stranden zijn het Zonnestrand, het Goudstrand bij Varna en de stranden van Primorsko.
Klimaat
Bulgarije heeft een Midden-Europees landklimaat met warme zomers en koude winters. Zo lopen de temperaturen in de zomer gemakkelijk op tot 30 graden, terwijl het in de winter stevig vriest en met name in de bergen ligt er dan een dik pak sneeuw. Bulgarije is daarom een uitermate geschikt bestemming voor een zonvakantie, maar ook als bestemming voor een skivakantie.
Vliegen naar Bulgarije
Sofia (SOF) is de enige Bulgaarse bestemming waarnaar u rechtstreeks kunt vliegen vanuit Nederland. De prijsvechter Wizz Air bijvoorbeeld biedt tickets aan vanaf Eindhoven. Andere opties zijn Lufthansa en LOT Polish Airlines vanaf Amsterdam Schiphol. Heeft u de voorkeur voor Varna (VAR) als aankomstplaats, dan vindt u tickets bij Austrian Airlines.
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL