Vlieg naar Finland

Overweegt u een reis te boeken naar Finland? Gebruik dan de zoekmachine van Chaser.nl om tot een goede keuze te komen voor uw vliegticket. Chaser.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite die in één oogopslag laat zien bij welke luchtvaartmaatschappij u het goedkoopste uit bent.
Algemene informatie
Kies voor een reis naar Finland en ontdek dit schitterende deel van Scandinavië! Het land heeft een oppervlakte van 336.851 km² en er wonen 5,3 miljoen Finnen. De hoofdstad is Helsinki. Het landschap van Finland bestaat hoofdzakelijk uit meren - er zijn er zo'n 188.000! - waarvan het Saimaameer het grootste is. In het noorden ligt Lapland, waar de Lappen hun eigen gebruiken en talen hebben. Dit gebied wordt ook aangemerkt als de woonplaats van de Kerstman.
Hoogtepunten
Een niet te missen hoogtepunt is de middernachtzon in de zomer en 's winters het mystieke noorderlicht. Huur een auto en trek langs Oost-Finland waar u tienduizenden meren kunt bezichtigen. U kunt overnachten in een van de typisch Finse cottages met sauna. Andere bezienswaardigheden zijn de hoofdstad Helsinki, de houten huizen van Porvoo en de kastelen van Savonlinna en Hämeenlinna. De echte fans van de Kerstman moeten natuurlijk naar Korvatunturi in Lapland, waar de beste man zou wonen. Hier waant u zich in een op en top toeristische kerstsfeer.
Klimaat
Het klimaat van Finland is koud maar gematigd, en wordt beïnvloed door de Golfstroom. In de winter daalt de temperatuur in het zuiden tot 30 graden onder het nulpunt, en soms wel tot -50 in het noorden. De zomers in Finland zijn kort, en temperaturen liggen rond de 25 graden. Zoals u al kunt raden is dit ook de beste tijd om het land te bezoeken. U maakt dan ook nog eens kans om de middernachtzon te aanschouwen.
Vliegen naar Finland
Er zijn tal van mogelijkheden als u van plan bent een vliegticket naar dit noordelijke land te boeken. Helsinki heeft een internationale luchthaven. Vanaf Schiphol kunt u naar deze airport vliegen met Finnair, KLM, SAS of Lufthansa. Overweeg ook eens de luchthavens in Belgisch en Duits grensgebied. De tickets naar Finland zijn vanaf deze vliegvelden vaak aanzienlijk goedkoper.
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL