Vlieg naar Malta

Fanatieke duikers en snorkelaars, opgelet! Vliegtickets Malta brengen u bij een van de mooiste onderwaterwerelden. Na een prachtige duiktocht kunt u bijkomen op de paradijselijke stranden van Malta en de vele opgravingen uit de prehistorie bewonderen. Voor een vakantie naar Malta helpt Chaser.nl u graag bij het vinden van goedkope vliegtickets Malta.
Algemene informatie
Malta is een eiland in de Middellandse Zee en ligt onder het Italiaanse Sicilië. Malta is het grootste eiland van de archipel met dezelfde naam. Deze eilandengroep is een onafhankelijke, Europese dwergstaat. Het eiland Malta beslaat 316 km² en er leven 400.000 mensen. Het landschap is voornamelijk rotsachtig met kale vlaktes, en kusten met mooie kliffen, havens en stranden. De hoofdstad van Malta is Valletta. De officiële talen van Malta zijn het Maltees en het Engels, maar ook zult u veel Italiaans en Frans horen.
Bezienswaardigheden
Cultuurtoeristen boeken graag vliegtickets Malta vanwege de vele opgravingen uit de prehistorie. De hoofdstad Valletta bezit veel archeologische schatten, net als Mdima, de oude Maltese hoofdstad. Ook Cottonera is een verzamelplaats van allerlei opgravingen, zoals een groot fort. De Hagar Qim en de Mnajdra zijn twee megalithische tempels uit het Stenen Tijdperk, gevestigd op een klif. Als u op zondag op Malta bent, ga dan naar Marsaxlokk, een klein vissersdorpje waar een grote markt wordt gehouden. Leuk om rond te struinen!
Te doen
Natuurlijk denkt u bij een eiland aan mooie stranden. Malta voldoet aan uw verwachting! De zandstranden van Mellieha bijvoorbeeld zijn schitterend. Dit geldt eveneens voor de Gouden Baai en het rustige Ghajn Tuffieha. Behalve heerlijk zwemmen is er alle mogelijkheid voor stoere watersporten, zoals de duiksport. Naast wrakken en kloven ziet u onder water met geluk ook zeepaardjes, octopussen, murenen en tonijnen. Een schitterend natuurverschijnsel boven water zijn de zeven grotten van Blue Grotto, die bereikbaar zijn per boot. Minstens zo mooi is de Blue Lagoon tussen de eilandjes Comino en Gozo, die tot de topexcursies van Malta behoort.
Klimaat
Het klimaat van Malta is zoals de andere gebieden aan de Middellandse Zee subtropisch van aard. De winters zijn vochtig en mild, de zomers warm en droog met een gemiddelde van 26 graden. Malta is een eiland, waardoor de gevoelstemperatuur door de wind lager ligt dan die in werkelijkheid is. Dit is erg aangenaam voor een vakantie aan zee. Deze wind kan echter ook uit de Sahara komen. Deze siroccowind zorgt juist voor een benauwde lucht. Deze komt vooral voor in hartje zomer. De zomer duurt van april tot en met oktober, genoeg mogelijkheden dus om van de zon te genieten!
Over de luchthaven
Op 5 km afstand van de hoofdstad Valletta, tussen Luqa en Gudja, ligt de luchthaven van het eiland: Malta International Airport (airportcode MLA). Er rijden bussen tussen Valletta en de luchthaven. De rit duurt ongeveer een half uur. Vanuit Nederland kunt u goedkope vliegtickets Malta vinden bij de luchtvaartmaatschappijen Vueling, Transavia en Ryanair.
Vliegtickets naar Malta
Vanaf Brussel
€ 34
Vanaf Keulen
€ 64
Vanaf Eindhoven
€ 73
Vanaf Brussel
€ 81
Vanaf Brussel
€ 86
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 91
Vanaf Dusseldorf
€ 106
Vanaf Eindhoven
€ 108
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL