Andere terugreis +
Home > Europa > Oekraïne

Vlieg naar Oekraïne

Oekraïne, het land van het Karpaten nationaal park met beren en wolven, en met Kiev als het culturele hoogtepunt. Maar wist u dat Oekraïne ook een mediterraan kenmerk heeft? Aan de Zwarte Zee bevinden zich tal van resorts met witte stranden waar het optimaal genieten is van de zon! Welke vakantie uw voorkeur ook heeft, begin met Chaser.nl. Op deze site kunt u snel en eenvoudig de goedkoopste vliegdeals vinden.
Algemene informatie
Met 603.628 km² is Oekraïne het op één na grootste land van Europa. Er wonen bijna 46 miljoen mensen en de hoofdstad is Kiev. Andere belangrijke steden zijn Sevastopol en Charkov. Het landschap bestaat uit steppes, rivieren (waarvan de Dnieper de belangrijkste is en tevens stroomt door Kiev) die uitmonden in de Zwarte Zee, de Danubedelta en diverse bergketens zoals de Karpaten. De smeltende sneeuw op de bergtoppen zorgt voor prachtige watervallen.
Hoogtepunten
Oekraïne ligt aan de Zwarte Zee en de kust is, volkomen terecht, een favoriet van veel vakantiegangers. Aan deze kust ligt Odessa, de parel van de Zwarte Zee. Witte stranden, een heldere zee en tal van uitgaansmogelijkheden geven de plaats een mediterraan sfeertje. Stappen tot in de vroege uurtjes kan behalve in Odessa eveneens in de hoofdstad Kiev. De Gouden Poort geeft een goed beeld van de middeleeuwse macht die Kiev had. Naast sierlijke gebouwen met koepels in allerlei kleuren bezit de stad weelderige parken, bossen en tuinen. Vlakbij Kiev liggen de Holenkloosters met een uitgebreid ondergronds gangenstelsel. Charkov is de tweede stad van Oekraïne en die kennen we als EK-stad. Er zijn tal van stadions te bewonderen waar de voetbalprestaties werden geleverd. Oekraïne is niet alleen een parel in de zomermaanden, maar zeker ook in de winter. Slavsko is een wintersportgebied dat een dik pak sneeuw garandeert!
Klimaat
Oekraïne kent een landklimaat met extreme temperaturen. De winter wordt geteisterd door de koude wind uit Siberië en er valt dan veel sneeuw. De gemiddelde temperatuur ligt net onder het vriespunt. In de zomer lopen temperaturen op naar de dertig graden. Aan het begin van dit seizoen valt er veel neerslag. De prettigste reistijd is mei, als het ongeveer 20 graden is en er geen regen valt. Aan de kust van de Zwarte Zee heerst een mediterraan klimaat.
Vliegen naar Oekraïne
Als u voor een reis naar Oekraïne kiest, dan zal Kiev de plaats zijn waar u arriveert. Er zijn twee luchthavens waar u kunt landen: Borispol en Zhulhany. Borispol is de primaire airport waarnaar alle grote maatschappijen, zoals KLM en Oekraïne International Airlines naartoe vliegen. Wilt u graag zo goedkoop mogelijk vliegen, dan kunt u terecht bij bijvoorbeeld Wizz die naar Zhulhany vliegt.
Populaire bestemmingen
In Kiev komt u ongetwijfeld aan uw culturele trekken! Tal van monumenten zijn te bewonderen op de Andriyivskyy-helling en de Holenkloosters uit de 12e eeuw zijn niet te missen. In de Dnieperrivier kunt u watersporten, vissen en boottochten maken. Talloze disco's en bars maken uw citytrip compleet!
Goedkoopste vliegtickets Oekraïne
laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur