Andere terugreis +
Home > Europa > Rusland

Vlieg naar Rusland

In Rusland maakt u de indrukwekkendste treinreis ooit met de Transsiberië-express, aanschouwt u de topstukken van de kunst in de Hermitage van Sint-Petersburg en kunt u urenlang shoppen en uitgaan in de hoofdstad Moskou. Rusland staat gerand voor een onvergetelijke vakantie. Om uw reis betaalbaar te houden, biedt Chaser.nl een overzicht van alle airlines, zodat u snel de goedkoopste vluchten kunt vinden.
Algemene informatie
Rusland heeft een oppervlakte van maar liefst 17,1 miljoen km². Het land ligt deels in Europa en deels in Azië. Het grootste deel van Siberië ligt in Rusland. Er wonen 142,5 miljoen Russen en de hoofdstad is Moskou. Rusland heeft een roerige geschiedenis achter de rug van onder andere het rijk van de Russische tsaren en het communisme, waarvan nog steeds sporen in het land zijn te vinden.
Hoogtepunten
In het westen van Rusland liggen twee parels: Moskou en Sint-Petersburg. Deze Russische steden zijn perfecte bestemmingen voor een citytrip. In het Kremlin, het historische centrum van Moskou, bevinden zich verschillende paleizen en de Tsarenklok, gelegen aan het Rode Plein. Het symbool van de stad is de Sint-Basiliuskathedraal die als middelpunt schittert. Sint-Petersburg is natuurlijk wereldberoemd om de Hermitage die topstukken uit de kunstwereld herbergt. Behalve historie en cultuur heeft Rusland ook een diverse natuur, zoals de Maagdelijke Komiwouden, de vulkanen van Kamtsatka en de Westelijke Kaukasus. Misschien nog wel de beste indruk van de ongerepte natuur krijgt u als u plaatsneemt in de Transsiberië-express, die van Moskou naar Vladivostok rijdt in zeven dagen. U maakt misschien wel de bijzonderste treinreis van uw leven mee!
Klimaat
Rusland heeft over het algemeen een karakteristiek landklimaat met warme zomers (20 graden) en extreem koude winters (-13 graden). In het hoge noorden duurt de winter maar liefst zes maanden. Hier wordt het klimaat aangeduid als toendra- en, nog noorderlijker, als poolklimaat. In het zuiden van Rusland komen ook een steppeklimaat en zelfs een woestijnklimaat voor. Aan de kust van de Zwarte en de Kaspische Zee heerst een subtropisch klimaat met een gemiddelde zomertemperatuur van 30 graden. De beste periode voor vliegtickets Rusland is in mei - oktober.
Vliegen naar Rusland
Zowel Moskou als Sint-Petersburg zijn prima bestemmingen om vanuit Europa naar toe te vliegen. De Russische hoofdstad heeft vier luchthavens. Hiervan zijn Sjeremetjevo en Domodedovo het best verbonden met het centrum. Tickets vanuit Nederland worden onder andere aangeboden door Estonian Air, KLM en Rossiya Airlines.