Vlieg naar Egypte

Het landschap van Egypte leent zich voor allerlei soorten vakanties: van een zonvakantie aan het strand, een tocht door de schatten van de woestijn tot aan een culturele reis langs de beroemde piramides. Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van de vlucht naar uw wensen. Welke luchthaven u ook kiest, Chaser.nl vindt voor u de beste opties.
Algemene informatie
Egypte ligt in het noordoosten van het continent Afrika. Het heeft een oppervlakte van ruim 1 miljoen km² en een inwonertal van 83 miljoen mensen. Tot het land behoort ook het schiereiland Sinaï. Het land grenst aan de Middellandse Zee en de Rode Zee. Het grootste gedeelte van de bevolking woont in de omgeving van de rivier de Nijl, omdat het hier het vruchtbaarst is. Aan deze rivier ligt ook de hoofdstad Caïro. De overige delen van het land worden grotendeels bedekt door woestijnen als de Sahara.
Hoogtepunten
Een van de oudste beschavingen ter wereld is die van het Oude Egypte. In het land ziet u daar allerlei sporen van terug, zoals de imposante sfinx en piramiden van Gizeh en de opgravingen van koningsgraven en tempels rond Luxor. Deze geweldige plaatsen zijn voor velen een belangrijke reden om voor Egypte als bestemming te kiezen. Maar wist u ook dat Egypte de trotse bezitter is van woestijnen vol prachtige oases, kalkrotsen en een kust met koraalriffen die een lust voor elke duiker zijn? Ontdek de woestijn door een kameelrit of jeepsafari. Bezoek Hurghada en geniet van de stranden vol voorzieningen en drukke boulevards. Ontdek ook voor ten minste een nacht de levensstijl van de bedoeïenen; het slapen onder de sterrenhemel is een onvergetelijke ervaring.
Klimaat
Het klimaat van Egypte is een vochtig woestijnklimaat. Dit houdt in dat het overdag erg warm is, maar dat het 's avonds sterk afkoelt. Het regent zeer weinig in Egypte. De neerslag valt voornamelijk in de wintermaanden. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer rond de 30 graden en lopen in de woestijngebieden gemakkelijk op tot in de 40 graden. De beste tijd om op reis te gaan is in het najaar of in de winter. In het voorjaar wordt Egypte namelijk vaak geteisterd door de hete en droge Khamsinwind die veel zand met zich mee brengt.
Vliegen naar Egypte
Uw vakantie naar de piramides en de woestijn begint bij het uitzoeken van de geschikte luchthaven. De populairste luchthavens zijn die van Caïro, Hurghada en Sharm el Sheikh. Naar Caïro bieden luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en Egypt Air vluchten aan. Egypt Air vliegt ook naar de andere twee populaire luchthavens. Daarnaast bieden ook ArkeFly en Transavia vluchten aan naar de vliegvelden van Hurghada en Sharm el Sheikh.
Populaire bestemmingen
Is Caïro uw vakantiebestemming, dan staan de piramides van Gizeh ongetwijfeld op uw verlanglijstje. Zowel de buiten- als de binnenkant van deze wereldwonderen zijn enorm indrukwekkend. Ontdek vervolgens de woestijn per kameel en maak een vaartocht over de Nijl; romantiek ten top!
Goedkoopste vliegtickets Egypte
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL