Vlieg naar Caïro

Een reis naar Caïro is een uitstekende keuze als u het Oude Egypte met eigen ogen wilt aanschouwen. Of de piramides en de sfinx van Gizeh nu de doorslag geven of de mogelijkheid om de woestijn per kameel te ontdekken, een bezoek aan Caïro is de investering waard. De website Chaser.nl helpt u graag met het vinden van de voordeligste vluchten naar deze miljoenenstad.
Algemene informatie
Caïro is de hoofdstad van Egypte en telt meer dan 8 miljoen inwoners. Met de buitenwijken erbij opgeteld wonen er zelfs meer dan 17 miljoen mensen in de stad op een totaal oppervlak van 214 km². De stad is met name bekend door haar ligging aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl. Ook is Caïro bekend vanwege de nabijgelegen piramides van Gizeh en de klassieke stad Memphis.
Bezienswaardigheden
De Gizeh piramides en de sfinx zijn een van de zeven wereldwonderen en stammen uit de 3e eeuw voor Christus. Laat u leiden door het nauwe, stoffige, donkere gangenstelsel en ontdek de schatten in deze graftombes. Het bijbehorende Solar Barque Museum vertelt u alles over de tijd van deze piramides, zoals over de begrafenis van de farao. Maak na uw bezoek aan de piramides een geweldige kameelrit om helemaal in Egyptische sferen te geraken. In Caïro zelf zijn de toeristische hoogtepunten te vinden in het oude centrum. Er bevinden zich tientallen moskeeën in de stad, zoals de Ibn Toeloenmoskee, de Citadel en de Moskee van Mohamed Ali Pasha die u zeker bezocht moet hebben. Een panoramisch uitzicht over de stad en de piramides heeft u vanaf de 185 meter hoge Caïro Tower.
Te doen
In Caïro zijn verschillende musea gevestigd, zoals het Egyptisch Museum en het Museum voor Islamitische Kunst. Een bezoekje aan de Khan El Khalily mag ook niet ontbreken tijdens uw reis. Dit is de souk van Caïro met talloze kraampjes waar souvenirs als parfum, kruiden, goud en Egyptisch handwerk uitgestald zijn. Terug in de tijd gaat u in Pharaonic Village, een dorp dat het leven uit de tijd van de farao's nabootst. Ontdek de paleizen, de prachtige tuinen en de vroegere levensstijl van de Egyptenaren. U kunt u zelfs tot farao laten omtoveren in Cleopatra's fotostudio. In het groene Al-Azhar Park komt u helemaal tot rust. In deze tuinen hangt een ontspannen sfeer. Of wat dacht u van een boottocht met een felucca over de Nijl? Onder de sterrenhemel beleeft u hoe dan ook een romantische avond.
Klimaat
Het klimaat van Caïro is een woestijnklimaat met een hoge vochtigheidsgraad. De beste tijd om Caïro te bezoeken is de winterperiode die van november tot en met maart duurt. De temperaturen liggen dan rond de 25 graden en zeer lichte regenbuien zorgen voor verkoeling. In de zomer lopen de temperaturen gemakkelijk op tot 38 graden. In combinatie met de vervuiling van de stad is het klimaat dan niet aangenaam voor een bezoek. Neem altijd warme kleding mee voor 's avonds, aangezien het dan behoorlijk kan afkoelen.
Over de luchthaven
Vliegt u naar Caïro, dan landt u op Caïro International Airport (airportcode CAI). Taxichauffeurs die u van de luchthaven naar de stad willen brengen vragen hoge tarieven. Stap alleen in een taxi als de chauffeur de meter gebruikt. U kunt ook gebruikmaken van de limousineservice die een vaste prijs hanteert. Veel hotels en hostels regelen speciaal vervoer voor hun gasten.
Vliegtickets naar Caïro
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 152
Vanaf Brussel
€ 214
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 224
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 227
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 230
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 235
Vanaf Brussel
€ 255
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 257
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL