Vlieg naar Ethiopië

Met een vliegreis naar Ethiopië raakt u ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur en natuur: van primitieve volksstammen en eeuwenoude plaatsen tot aan de ongerepte natuur waar u apen, krokodillen en allerlei bijzondere vogels ziet. Het land is een geweldige bestemming voor een avontuurlijke reis waarin u natuur, cultuur en historie combineert. Op Chaser.nl ziet u in een duidelijk overzicht alle vliegtickets naar het land. Zo vindt u in een mum van tijd de vlucht die het beste bij uw wensen aansluit.
Algemene informatie
Ethiopië is een land in Oost-Afrika en heeft 85,3 miljoen inwoners en een oppervlakte van 1,1 miljoen km². Het grootste gedeelte van het land bestaat uit het Ethiopische Hoogland, dat doorsneden wordt door de riftvallei de Grote Slenk. In het Hoogland ontspringt ook de rivier de Blauwe Nijl, die samen met de Witte, de rivier de Nijl vormt. De hoofdstad van Ethiopië is Addis Abeba.
Hoogtepunten
Hoewel Ethiopië nog redelijk onontdekt is, is er al ontzettend veel moois te aanschouwen. Er zijn bijvoorbeeld maar liefst zes nationale parken met een geweldige diversiteit aan flora en fauna. In het noorden van het land ligt Gondar, een middeleeuwse kasteelstad. In Lalibela staan meerdere kerken die in de roze kleurige rotsen zijn uitgehakt. Imponerend om door de natuurlijke gangenstelsels te dwalen en te luisteren naar het echoënde gezang! En wat dacht u van het Tanameer vol eilandjes met kloosters die nog steeds in gebruik zijn? Met een kanotocht gaat u het Chamomeer op en spot u de grootste krokodillen van Afrika. U kunt ook een bezoek brengen aan een van de bevolkingsstammen in het zuiden, zoals de Mursi, Hamar en Konso. Het is alsof u decennia terug in de tijd gaat bij het zien van hun eenvoudige leven. Bezoek hun weekmarkt en raak onder de indruk van hun manier van onderhandelen!
Klimaat
Omdat Ethiopië dichtbij de evenaar ligt, is het te verwachten dat Ethiopië een zeer warm klimaat kent. Het klimaat is echter relatief gematigd, beïnvloed door het Ethiopische Hoogland. Ook de Indische Oceaan met de natte moesson heeft invloed op de temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 30 graden in het westen en 5 graden in de bergen; dit loopt dus sterk uiteen. De regenperiode valt in juni - september. De beste tijd voor vluchten naar Ethiopië is september - februari. Er kan dan aan het einde van de dag nog een regenbui vallen, maar dit brengt juist een welkome verkoeling.
Vliegen naar Ethiopië
Wilt u Ethiopië bezoeken, dan kunt u het beste vliegen op de luchthaven van de hoofdstad Addis Abeba (airportcode ADD). Luchtvaartmaatschappijen als KLM, Turkish Airlines en Lufthansa bieden tickets naar deze airport aan. De vlucht is bijna altijd met een tussenstop. De vlucht neemt een ruime 7 uur in beslag.
Populaire bestemmingen
Raak onder de indruk van de eeuwenoude imposante kerken en paleizen, maak een wandeling door de bosrijke bergen en leer van alles over het verleden van Ethiopië in de mooie musea. Addis Abeba is een stad waar u het echte Afrika ontdekt!
Goedkoopste vliegtickets Ethiopië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL