Vlieg naar Addis Abeba

Een rondreis door Ethiopië begint in Addis Abeba! In de hoofdstad van het land maakt u kennis met de cultuur van Ethiopië. Diverse musea, imposante residentiële bouwwerken en een prachtige omliggende natuur zorgen voor genoeg vermaak. Op Chaser.nl ziet u direct welke vlucht het beste op uw wensen aansluit.
Algemene informatie
Wanneer u vliegt op Addis Abeba, dan landt u in de hoofdstad van Ethiopië. Er wonen hier zo'n 3,4 miljoen mensen en de oppervlakte van de stad is 530 km². Addis Abeba heeft een unieke ligging in het midden van Ethiopië, op een hoogte van 2200 - 3000 meter aan de voet van de Entotobergen. Addis Abeba is een mengeling van rijk en arm, van modern en traditie. U ziet de contrasten tussen gehaaste zakenmensen en slenterende vrouwen naast bepakte ezels, tussen de luxe wijken met hoge gebouwen en krottenwijken met huisjes van golfplaat.
Bezienswaardigheden
Addis Abeba is de moeite van een wandeling waard. U kunt ook kiezen voor een van de typische minibusjes die u voor weinig geld naar de hoogtepunten van de stad brengen. Wandelaars kunnen beginnen in de straat die loopt van het Meskelplein tot Sidest Kilo. U komt dan vanzelf langs de highlights, zoals de Africa Hall, de paleizen van Haile Selassie (het huidige parlementsgebouw), de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid en het schitterende gebouw van het ministerie van buitenlandse zaken. Andere bezienswaardigheden zijn het stadhuis, de Sint Joriskerk en wijken als Piazza waar het oudste theater van Ethiopië is gevestigd.
Te doen
Een van de grootste openluchtmarkten in Afrika, de Merkato, is gevestigd in Addis Abeba. Maak een uitstapje naar de omliggende Entotobergen door een taxi te nemen en vervolgens de bergen te voet te verkennen. Hier komt u de oudste kerken van Addis Abeba tegen, de St. Mary en St. Raguel, en het paleis van keizer Menelik II. U geniet niet alleen van de schitterende bossen, maar u heeft ook geweldig zicht op de stad en het omliggende akkerland. In de stad bevinden zich diverse musea met mooie collecties. Zo is er het Ethiopische Nationale Museum, met voorwerpen van de eeuwenoude Ethiopische beschaving. Een indringend beeld van het leven ten tijde van het communistische regime krijgt u in het Red Terror Museum. De entree is gratis.
Klimaat
Het klimaat in Addis Abeba is behoorlijk constant. De warmste maanden zijn die van februari - mei. Gemiddelde temperaturen liggen dan rond de 20 graden. Echter, in de avond koelt het altijd behoorlijk af tot een graad of 14. Vergeet daarom geen extra kleding mee te nemen als u 's avonds de stad ingaat.
Over de luchthaven
Op 8 km afstand van Addis Abeba ligt Bole International Airport (airportcode ADD). Dit is een van de grootste luchthavens van heel Oost-Afrika. U kunt vanaf Schiphol naar deze plaats vliegen met Lufthansa, Turkish Airlines en KLM. De duur van de vlucht is minimaal 7 uur. Zoek het op op Chaser.nl. Vanaf de luchthaven kunt u per minibusje, huurauto of taxi naar het centrum rijden. Maak met een taxichauffeur wel een duidelijke afspraak over de prijs.
Vliegtickets naar Addis Abeba
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 440
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 458
Vanaf Dusseldorf
€ 466
Vanaf Keulen
€ 466
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 467
Vanaf Dusseldorf
€ 476
Vanaf Brussel
€ 481
Vanaf Brussel
€ 481
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL