Vlieg naar Tunesië

Tunesië is niet alleen een prima bestemming voor een strandvakantie met gegarandeerd zon, ook voor de cultuurliefhebbers heeft het land van alles te bieden, van Romeinse opgravingen tot aan kleurrijke soeks. Laat u niet weerhouden en kijk direct op Chaser.nl voor de vlucht die het beste op uw wensen aansluit.
Algemene informatie
Tunesië is een land in Noord-Afrika dat grenst aan Algerije, Libië en aan de Middellandse Zee. De hoofdstad Tunis ligt aan de kust. De oppervlakte van Tunesië is 163.610 km² en er wonen 10 miljoen mensen, waarvan het merendeel Berber is. Het Tunesische landschap is heel gevarieerd: van de Saharawoestijn in het zuiden tot aan het Atlasgebergte en bossen in het noorden. Populaire vakantiebestemmingen in Tunesië zijn het eiland Djerba en de steden Port El Kantaoui, Hammamet en Sousse aan de Middellandse Zee.
Hoogtepunten
Tunesië is een van de beste uitgangspunten om de Sahara te verkennen. Er zijn oases als Tozeur en Douz die allerlei tochten door de woestijn aanbieden, bijvoorbeeld per dromedaris. De kans dat u een fata morgana zult zien is rijkelijk aanwezig! Ichkeul, een nationaal park met een meer, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier ziet u allerlei vogels die op trektocht zijn. Uiteraard is de hoofdstad Tunis een bezoek waard, waar u de leukste souvenirs vindt op de soeks in de ommuurde medina. In de voorstad Carthago zijn allerlei opgravingen van het Romeinse Rijk te vinden, en in El Djem staat een imposant amfitheater uit deze periode. In de buurt van Dougga liggen prachtige ruïnes. Zonliefhebbers zijn in Djerba aan het juiste adres. Deze stad huisvest tal van resorts aan grote stranden.
Klimaat
Tunesië heeft een lange kustlijn aan de Middellandse Zee en in de kustgebieden heerst een Middellandse zeeklimaat met milde, regenachtige winters en hete, droge zomers. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer rond de 33 graden. In de Sahara heerst daarentegen een droog woestijnklimaat waar temperaturen in de 40 graden overdag niet ongebruikelijk zijn. De nachten kunnen echter zeer koud worden. Wilt u de Sahara bezoeken, dan is Tunesië in het voor- of najaar de beste keuze.
Vliegen naar Tunesië
Tunesië huisvest verschillende internationale luchthavens. De grootste is te vinden nabij de hoofdstad Tunis. Maar ook de kustplaatsen Monastir, Enfidha en Djerba hebben luchthavens waar u vanuit Nederland naartoe kunt vliegen. Er zijn tal van luchtvaartmaatschappijen die naar het land vliegen. Onder andere Transavia, ArkeFly en KLM vliegen vanaf Amsterdam naar dit mooie land.
Populaire bestemmingen
In de hoofdstad Tunis struint u soek na soek af en ziet, ruikt en proeft u het Arabische leven in de medina! Bezoek de voorstad Carthago en u waant zich in het Romeinse Rijk. Daarna verdient u de rust van het Parc du Belvédère met haar palmbomen en groene meer waar het enkel ontspannen is.
Goedkoopste vliegtickets Tunesië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL