Vlieg naar Tunis

Op slechts drie uur vliegen vanaf Nederland ligt een prachtige vakantiebestemming waar u zich in een andere wereld waant! Dit is Tunis met haar levendige soeks, het historische Carthago en de mooie natuur aan de Middellandse Zee. Een vakantie in Tunis begint bij het boeken van een vliegticket. Chaser.nl kan u hier uitstekend bij helpen, want deze zoekmachine vindt voor u snel de goedkooptste tickets!
Algemene informatie
Tunis is de hoofdstad van Tunesië en met een oppervlakte van 212,6 km² tevens de grootste stad van het Afrikaanse land. Er wonen 740.000 mensen. Tunis is dankzij haar klimaat en ligging aan de Middellandse Zee (de Golf van Tunis), het meer van Tunis, de mooie bergen en kustvlakten een geweldige vakantiebestemming voor zon- en natuurliefhebbers.
Bezienswaardigheden
Een van de schatten van Tunis is de voorstad Carthago. In deze oude Romeinse stad vol opgravingen vermaakt u zich met gemak een hele dag. Net als veel Arabische steden heeft Tunis een medina, het historische stadscentrum met kleurrijke soeks waar het een drukte van jewelste is. Op de markten vindt u allerlei traditionele souvenirs, van bijvoorbeeld leer en filigraan; een techniek waarin spiralen van papier tot kunstige motieven worden gevouwen. Loop ook door Ville Nouvelle met haar koloniale gebouwen waarvan de romaanse kathedraal van St. Vincent de Paul het oudst is. Uiteraard treft u in Tunis ook allerlei versierde moskeeën.
Te doen
In Tunis is het nationale museum Bardo gevestigd, waar de meest indrukwekkende opgravingen van Tunesië zijn tentoongesteld. Er liggen bijvoorbeeld grote Romeinse mozaïeken, beelden en sarcofagen, waarvan sommige afkomstig zijn uit maar liefst de eerste eeuw na Christus! Verkoeling vindt u in het Parc du Belvédère. Het is genieten in de schaduw van de bomen of op het terras op het eiland in het meer. Meer natuur vindt u in het grote nationale reservaat Garet Ichkeul met bergen, zwavelbronnen, bloemen en tropische bomen. Een paradijs voor zeldzame vogelsoorten en een paradijs voor u!
Klimaat
Het mediterrane klimaat van Tunis zorgt voor hete, droge zomers en een koude, regenachtige winter. Al vanaf april zijn de temperaturen aangenaam om aan zee te vertoeven en dit duurt zeker tot eind oktober. In hartje zomer kan de temperatuur tot ver boven de 30 graden oplopen, het is beter om de drukkende hitte in de stad dan te vermijden. De temperatuur wordt namelijk nog verhoogd door de hete siroccowinden uit de Sahara.
Over de luchthaven
Tunis is de bezitter van de luchthaven Tunis-Carthage International Airport (airportcode TUN), 8 km ten noordoosten van het centrum van Tunis. De goedkoopste optie om van de luchthaven in Tunis te komen is de bus. Er rijden ook taxi's, maar u zult flink moeten onderhandelen voor een redelijke prijs. Vluchten naar Tunis worden aangeboden vanaf Schiphol door o.a. Turkish Airlines, Alitalia en KLM - Air France.
Vliegtickets naar Tunis
Vanaf Brussel
€ 100
Vanaf Brussel
€ 120
Vanaf Brussel
€ 144
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 187
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 192
Vanaf Brussel
€ 192
Vanaf Dusseldorf
€ 195
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 197
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL