Vlieg naar Filipijnen

Voor een paradijselijke vakantie gaat u naar de Filipijnen. Een spectaculair landschap van bergen, vulkanen en rijstvelden is het waard om door elke avontuurlijke toerist ontdekt te worden. Duik in de zee en ontspan op de witte stranden. De Filipijnen zijn geweldig voor backpackers, zonaanbidders en natuurliefhebbers!
Algemene informatie
De Filipijnen zijn een republiek in Zuidoost-Azië en bestaan uit 7107 eilanden met een totale oppervlakte van 300.000 km². Hiervan zijn Luzon en Mindanao de grootste. Op Luzon ligt de hoofdstad Manila, waarnaar de meeste toeristen vliegen. Er wonen ongeveer 92,3 miljoen mensen in de archipel. Meer dan 80% is katholiek als gevolg van de Spaanse koloniale overheersing. De Filipijnen worden omringd door de Filipijnenzee, de Celebeszee, de Suluzee en de Zuid-Chinese Zee. De eilanden bestaan voornamelijk uit heuvels en bergen. Ook zijn er tientallen actieve vulkanen op de Filipijnen te vinden.
Hoogtepunten
De Filipijnen zijn een enorm populaire vakantiebestemming en dit heeft alles te maken met de vele eilandjes met witte stranden, palmen en een heldere zee waar u heerlijk kunt zwemmen en duiken. Daarnaast bezit de archipel veel rijstvelden, grotten, vulkanen en nationale parken. De Filipijnen zijn een perfecte bestemming voor backpackers, want het land leent zich goed voor tochten door de natuur en dorpjes waar de gewone bevolking leeft. Rondtoeren kan per auto, paardenkoets of in een jeepney (een jeep in allerlei kleuren). Zo hoeft u niets van de omgeving te missen.
Klimaat
De Filipijnen kennen een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Van december tot en met februari treedt het droge seizoen in en dan is het ook koeler. Dit is de beste periode om af te reizen naar de Filipijnen. De warmste tijd van het jaar is de periode van maart tot mei. De temperaturen liggen in de bergen echter altijd lager. Verder vallen de Filipijnen onder de tyfoongordel, een gebied dat vaak geteisterd wordt door tyfoons en stormen.
Vliegen naar de Filipijnen
De Filipijnen zijn een uitgestrekte eilandengroep. Een goed startpunt voor uw tocht door het land is de hoofdstad Manila, u kunt daarom het beste een ticket boeken naar het vliegveld van deze stad. Vanaf hier kunt u per taxi of bus op de plaats van bestemming komen. Na Manila is Cebu City de grootste metropool van de eilandengroep. Ook naar deze stad kunt u vliegen.
Populaire bestemmingen
In Manila aanschouwt u bijzondere gebouwen, ontspant u in Rizal Park en vindt u de gekste souvenirs in kleine winkeltjes. Dichtbij Manila ligt de vulkaan Taal, die een beklimming waard is. En overal zult u de vriendelijkheid van de Filipijnen ervaren!
Goedkoopste vliegtickets Filipijnen
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL