Vlieg naar Manila

Een vliegticket naar Manila brengt u in de hoofdstad van de Filipijnen. Ontdek het stadsleven in deze unieke Aziatische stad, of trek erop uit in de omgeving en bewonder de Pagsanjanwatervallen, Magnetic Hill of de Taalvulkaan. Een overzicht van de voordeligste vluchten kunt u vinden op Chaser.nl.
Algemene informatie
Manila (ook gespeld als Manilla) is de hoofdstad van de Filipijnen, gelegen op het eiland Luzon. Manila heeft een oppervlakte van 38,6 km² en 1,7 miljoen inwoners en is daarmee een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. De stad is het economische, wetenschappelijke, culturele en politieke centrum van het land.
Bezienswaardigheden
De stad kunt u prima doorkruisen per taxi. De taxiritten in Manila zijn erg goedkoop en bovendien zijn de chauffeurs erg vriendelijk. Er zijn niet heel veel bezienswaardigheden, maar u leert in Manila wel het echte Filipijnse leven kennen zonder dat de toeristen dit domineren. Wees erop voorbereid dat er veel armoede in de stad heerst. Dit geldt ook voor China Town, maar deze wijk is zeker een bezoek waard. Ga lekker shoppen in kleine winkeltjes en u krijgt een indringend beeld van het leven hier. Door de stad heen ziet u allerlei rooms-katholieke kerken, vaak overblijfselen uit de Spaanse overheersing. Sluit de dag af in een barretje met een koud glas bier.
Te doen
In Manila kunt u uitstekend ontspannen in een van de parken, zoals Rizal Park, dat een van de twee grote trekpleisters is van de stad. Rizal Park is een haven van rust, met beelden van vrijheidsstrijders. Het andere hoogtepunt is Intramuros, het ommuurde oude gedeelte van Manila waar een oud fort te bezichtigen is. Leuk winkelen is mogelijk in de wijk Quiapo, waar van alles te koop is. In het centrum liggen een dierentuin en een botanische tuin die voor toeristen toegankelijk zijn. Een vlinder- en orchideeëntuin vindt u bij het Coconut Palace, een voormalig gasthuis dat nu tot museum is omgedoopt.
Klimaat
In Manila heerst een tropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen en veel neerslag. Gemiddeld is het 27 graden in de stad. De minste regen valt in de periode december - april en dat is dus de beste tijd van het jaar om een reis te maken naar Manila.
Over de luchthaven
De internationale luchthaven, Ninoy Aquino International Airport, ligt op 10 km van de binnenstad. Bussen vervoeren u van en naar het stadscentrum. Een taxi brengt u naar uw precieze bestemming voor een zeer laag tarief.
Vliegtickets naar Manila
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 480
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 610
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 636
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 641
Vanaf Dusseldorf
€ 697
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 717
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 720
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 722
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL