Vlieg naar Indonesië

De witte stranden van Bali, het tempelcomplex van Borobudur, nationale natuurparken, de prambanantempels en het tropisch regenwoud van Sumatra zijn maar een greep uit de hoogtepunten die Indonesië te bieden heeft. Kijk op Chaser.nl voor een betrouwbaar overzicht van alle vluchten naar Indonesië.
Algemene informatie
Indonesië is een eilandenstaat in Zuidoost-Azië die bestaat uit maar liefst 17.508 eilanden. Het land heet officieel de Republiek Indonesië. De oppervlakte van de archipel beslaat maar liefst 1,9 miljoen km² en er wonen 240,3 miljoen inwoners. Drieënhalve eeuw is het land een Nederlandse kolonie geweest. Pas na de Tweede Wereldoorlog heeft Indonesië zich onafhankelijk verklaard. Van deze geschiedenis zijn nog diverse sporen in het land te ontdekken. De hoofdstad is Jakarta, gelegen op het eiland Java.
Hoogtepunten
In Indonesië valt zoveel te beleven dat u gemakkelijk een paar weken vol plant met fantastische activiteiten. Daarom is de archipel ook geliefd onder backpackers. De natuur van Indonesië is schitterend. Bekijk een actieve vulkaan van dichtbij, ontspan op de witte stranden van Bali, Maluku of Sulawesi. Maak een toer door het tropisch regenwoud en met geluk spot u orang-oetans, tijgers, zeldzame vogels en plantensoorten. De Borobudurtempels zijn een indrukwekkend groot boeddhistisch complex uit de 8e eeuw op het eiland Java, terwijl u op Bali weer tientallen hindoeïstische tempels treft. Daarnaast is het echt een must-do om de onderwaterwereld te ontdekken door te duiken bij Sulawesi. Ontspannen van een rondreis kan in een van de vele spa's die Indonesië rijk is.
Klimaat
Het klimaat van Indonesië is tropisch. De gemiddelde jaartemperatuur is maar liefst 30 graden. De moesson zorgt voor veel neerslag, maar wel gedurende een beperkte periode. Voor een prettige vakantie is de tijd van april tot oktober de beste om naar het land af te reizen.
Eten en drinken
De Indonesische keuken kent dankzij de grootte van de archipel een enorme variatie. Sterke kruiden, pinda's en chilipepers worden veel gebruikt. Populaire rijstgerechten zijn nasi goreng (gebakken rijst) rijstepap, lontong (in bladeren gerolde rijst), nasi padang (rijst met diverse curry's) en nasi uduk (zoete rijst gekookt in kokosmelk). Verder worden er veel noedels, saté en gadogado gegeten. Wees niet bang om vreemde gerechten te proberen in Indonesië, want de smaken zullen u positief verrassen. Bereid u alvast voor op de gewoonte in Indonesië om met de rechterhand te eten, zonder bestek! Aan vitaminen zult u overigens geen gebrek lijden, aangezien er een groot aanbod aan vers fruit wordt verkocht, zoals mango, papaya, guave en sterfruit.
Vliegen naar Indonesië
Vanuit Nederland kunt u naar verschillende luchthavens vliegen. De grootste luchthaven van het land is die van Jakarta. Vanaf deze luchthaven kunt u doorvliegen naar kleinere luchthavens op andere eilanden. Ook Denpasar Bali bezit een luchthaven waarnaar veel vluchten worden geboekt. De stranden, typerende rijstvelden en de ontspannen sfeer trekken duizenden toeristen. Voor een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol vliegt u met KLM.
Populaire bestemmingen
Een wereldstad van andere orde, dat is Jakarta! Een skyline van wolkenkrabbers heet u welkom in het hart van Indonesië. Dompel u onder in de hectiek van de stad, probeer de gekruide saté en verwen uzelf na de sightseeing met een relaxdag in een spa.
Ontspannen doet u optimaal op de zandstranden van Bali. Ontdek de onderwaterwereld door te duiken of te snorkelen en beklim een van de vulkanen, vanwaar u uitzicht heeft op de groene rijstvelden. Bali is een paradijselijke bestemming!
Goedkoopste vliegtickets Indonesië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL