Vlieg naar Jakarta

Echt Indonesisch eten proeven, een voorstelling van wayangpoppen meemaken, de wereldse sfeer die de wolkenkrabbers uitstralen in u opnemen... In Jakarta zult u een fantastische tijd tegemoet gaan. Voor uw vakantie kunt u op de website Chaser.nl de goedkoopste vliegtickets Jakarta vinden. Hier krijgt u een overzicht van de all-in prijzen van vluchten naar Jakarta, aangeboden door airlines als Emirates, Korean Air en Qatar Airways.
Algemene informatie
Jakarta is de hoofdstad van de Republiek Indonesië, gelegen op het eiland Java. In Jakarta wonen 9 miljoen mensen op een oppervlakte van 661,5 km². De stad is erg belangrijk voor het land en wordt als politiek, economisch en cultureel centrum van Indonesië gezien. De verschillen tussen arm en rijk zijn erg groot in Jakarta. Er zijn luxe Gucciwinkels en wolkenkrabbers te vinden, maar ook grote sloppenwijken. Lees snel verder en kies welke mooie plekken u van Jakarta wilt ontdekken!
Bezienswaardigheden
In Jakarta Pusat, het centrum van de stad, valt het meeste te zien en te beleven. Hier vindt u overblijfselen van de oude stad Batavia, het paleis van de president en ook hoge wolkenkrabbers. In het weekend kunt u binnen in het paleis van de president een kijkje nemen. Let wel dat u netjes gekleed gaat! Tot 1945 is Indonesië onder de overheersing geweest van andere landen, waaronder Nederland. Op Gedung Proklamasi riep Soekarno de onafhankelijkheid van het land uit. Bekijk de grote boten in de haven Sunda Kelapa, waar de handel in volle gang is. Waan u in een andere cultuur door de wijk Jakarta Barat te bezoeken. Dit is het Chinatown van Jakarta. Er zijn musea, winkelcentra en veel nachtclubs te vinden.
Te doen
Een echte must-do is een bezoek aan het Ancol pretpark. Hier vermaakt u zich in het waterpark, de vele attracties, bij het aquarium of de dieren- of lasershow. Wilt u een indruk krijgen van heel Indonesië? Dit kan in een mum van tijd door Taman Mini Indonesia Indah te bezoeken. Hier zijn de hoogtepunten en provincies in het klein nagebouwd. De drukte van de stad ontvlucht u in een van de musea die Jakarta rijk is. Bijvoorbeeld het Wayangmuseum met een grote collectie wajangpoppen. Of kies voor het nationale museum met een kunst- en voorwerpencollectie uit verschillende tijdperken.
Eten en drinken
De Indonesische keuken is werkelijk verrukkelijk. In allerlei authentieke eetcafeetjes proeft u de smaak van het land. Bestel Soto sapi, een Indonesisch gekruide rundvleessoep, of Kerak telor, een omelet met rijst, kokos en gedroogde garnalen. Let wel dat de meeste gerechten erg sterk gekruid zijn. Voor een snack tijdens het bekijken van de stad gaat u naar een van de straattentjes. Hier verkoopt men heerlijk eten, zoals zeevruchten, nasi en kruidige saté. Overigens zijn de Japanse en Chinese keuken ook aan te raden voor een avondmaaltijd in Jakarta.
Shoppen en uitgaan
De winkels in Jakarta is een lust voor de shopliefhebber. Er zijn honderden overdekte winkelcentra met winkels in alle soorten en maten. Voor de inwoners van Jakarta zijn deze winkels vaak te duur, dus u zult er voornamelijk toeristen aantreffen. De meest favoriete winkelcentra zijn Pondok Indah Mall, Mal Taman Anggrek en Mal Kelapa Gading. De Indonesische cultuur ervaart u het beste op de markt waar allerlei traditionele producten worden verkocht. Een grote markt is Pasar Baru, met een gevarieerd aanbod voor een goede prijs. Ontdek het Indonesische nachtleven! Grote clubs en lounges, sfeervolle bars, livemuziek en Indonesische pop. Het nachtleven in Jakarta bruist! Populair is Blok M in Zuid-Jakarta, waar veel westerlingen de nacht doorbrengen. Begeeft u zich liever onder de Indonesiërs? Dan is Plaza Indonesia met onder meer EX en het Hard Rock Cafe de place to be.
Klimaat
Jakarta heeft een tropisch klimaat. Dit is voor veel toeristen een belangrijke reden om naar Jakarta te vliegen. Dit klimaat houdt namelijk in dat de temperaturen 's middags altijd boven de 30 graden komen. Ook 's nachts is het erg warm, want temperaturen zakken niet onder de 23 graden. In de zomermaanden valt de minste neerslag. Dit is dan ook de beste tijd om naar Jakarta te gaan.
Over de luchthaven
Soekarno Hatta International Airport (airportcode CGK) is de luchthaven waar u landt. Dit is de belangrijkste toegangspoort naar Indonesië. Deze airport ligt op 20 km afstand van de stad. Per bus rijdt u in 45 minuten naar Jakarta. Veel hotels bieden overigens een gratis transfer aan. Het is verplicht een visum te betalen. Deze kunt u bij aankomst op de luchthaven aanvragen.
Vliegtickets naar Jakarta
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 454
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 546
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 595
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 601
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 610
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 618
Vanaf Brussel
€ 628
Vanaf Brussel
€ 630
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Indonesië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL