Vlieg naar Jordanië

Altijd al een kameel willen beklimmen en overnachten bij de Bedoeïenen? Kies dan voor een reis naar Jordanië! Dit woestijnlandschap bezit ongekende mogelijkheden voor een geweldige, afwisselende vakantie. Vliegen naar Jordanië hoeft niet duur te zijn. Kijk voor voordelige vluchten op Chaser.nl.
Algemene informatie
Jordanië is een land in het Midden-Oosten met als hoofdstad Amman. Jordanië heeft 6,3 miljoen inwoners en de oppervlakte beslaat 89,3 km². Door het landschap stroomt de rivier de Jordaan die de grens vormt met Israël en de Westelijke Jordaanoever. Het grootste meer van het land is de Dode Zee. 90% van het Jordaanse grondgebied bestaat uit woestijn.
Hoogtepunten
Het hoogtepunt waarvoor men vanuit alle delen van de wereld naar Jordanië komt, is de historische stad Petra. In een kloof ligt de stad die deels uit de rotsen is gehakt. Er zijn ruïnes te bewonderen van onder andere de grote tempel, het klooster en verschillende graftombes. Deze overblijfselen zijn erg indrukwekkend. Wadi Rum is een ander hoogtepunt. Deze vallei van rood zandsteen en rotsgesteenten is dé plek voor toeristen om te overnachten onder de sterren in een van de bedoeïenenkampen, een jeepsafari te doen of een kameeltocht te maken. Spectaculair is natuurlijk ook de Dode Zee. Het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat u moeiteloos blijft drijven. Een badplaats waar u ook heerlijk kunt zwemmen is de havenstad Akaba. Ontdek met uw snorkel of duikuitrusting de riffen in de Rode Zee.
Klimaat
In Jordanië heerst een klimaat dat lijkt op een mediterraan klimaat. De gemiddelde zomertemperatuur van Jordanië is 30 graden. In de winter wordt het flink koud met een gemiddelde van slechts 13 graden. Over het algemeen geldt dat, hoe meer landinwaarts, hoe groter de contrasten zijn tussen de seizoenen. Ook is er veel hoogvlakte in Jordanië en daar zijn de temperaturen altijd weer lager. Ook 's nachts koelt het altijd flink af. Neerslag valt er voornamelijk in november - maart, maar dit is niet veel. Voor een reis naar het land is maart - mei en september - oktober de beste periode.
Vliegen naar Jordanië
Wilt u op vakantie naar Jordanië per vliegtuig? Dan zult u landen op de luchthaven van Amman, de hoofdstad van het land. Queen Alia International Airport ligt op 35 km afstand van Amman. Binnen drie kwartier bereikt u het centrum per bus.
Populaire bestemmingen
Voordat u uw rondreis door Jordanië begint, mag u Amman niet overslaan. Hier vindt u namelijk een schitterend Romeins amfitheater, een eeuwenoud citadel en in het Koning Hussein Park ontspant u terwijl u van de zon geniet. 's Avonds nodigen talloze trendy restaurants u uit voor een diner van hoge kwaliteit. Eet smakelijk alvast!
Goedkoopste vliegtickets Jordanië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL