Vlieg naar Amman

Voor een originele citytrip zijn is een vliegreis naar Amman een goede keuze. Een rijkdom aan Romeinse opgravingen geeft een culturele tint aan uw reis, en de vele westerse winkels en restaurants zorgen voor de juiste ontspanning. Voor een optimale vakantie kijk op Chaser.nl voor goedkope tickets naar Amman. De website geeft een overzicht van alle vluchten naar Amman, aangeboden door luchtvaartmaatschappijen en andere vergelijkingssites.
Algemene informatie
Amman is de hoofdstad van het land Jordanië en heeft 2,2 miljoen inwoners. Amman, die in de Romeinse Oudheid Philadelphia werd genoemd, heeft een oppervlakte van 773 km². De stad is gelegen in het noordwesten van Jordanië, dichtbij de Dode Zee en de Westelijke Jordaanoever. De stad is een combinatie van oud en nieuw: zowel archeologische opgravingen als dure wijken met trendy cafés en moderne winkels zult u in Amman aantreffen.
Bezienswaardigheden
Amman is beroemd om de archeologische vondsten in de stad. U krijgt een prachtig beeld van de vroegere Romeinse overheersing door de restanten van bouwwerken uit die tijd, zoals het forum, de tempel van Hercules en het amfitheater waar heden ten dage nog concerten plaatsvinden. De Koning Abdallah Moskee een schitterend voorbeeld van de moderne architectuur in Amman. Vanuit het Ummayadpaleis heeft u goed zicht over de stad en vanaf een speciaal uitkijkpunt naast de citadel Jabal al-Qal'a zal de fantastische zonsondergang voor een sprookjesachtige avond zorgen.
Te doen
Ga een dagdeel struinen over de kleurrijke soeks in de wijk al-Balad, waar in smalle, steile straatjes ook de meeste bezienswaardigheden zijn te vinden. Hier vindt u ongetwijfeld een leuk aandenken aan uw vakantie, zoals prachtige koffie- en theepotten of olijfhouten souvenirs voor de thuisblijvers. Ook kunt u shoppen in een van de winkelcentra die rijkelijk vertegenwoordigd zijn in de stad, zoals City Mall, Mecca Maill en Abdoun Mall. Behalve door de opgravingen kunt u de geschiedenis van Amman ook leren kennen door de collecties in de musea. Er zijn musea gewijd aan folklore, archeologie (zoals de Dode Zeerollen). Na een dagje rondslenteren heeft u ontspanning in een van de hammams verdiend. Laat u verwennen door de uitgebreide massage- en scrubbehandelingen! Een andere mogelijkheid om optimaal te ontspannen is een bezoek aan de Dode Zee.
Klimaat
Het klimaat van Amman is een semi-droog klimaat met koude, natte winters en hete, droge zomers. Vanwege de hoge en binnenlandse ligging heeft het klimaat ook veel weg van een continentaal klimaat. De zomers vallen in de periode juni - september met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Er waait een verkoelende wind en het regent zelden tot nooit. De winter begint in november en eindigt in april, met een gemiddelde temperatuur van 10 graden. Het kan dan erg mistig zijn in Amman.
Over de luchthaven
Vakanties naar Amman worden veelal geboekt door liefhebbers van rondreizen. U boekt de vliegtickets naar Queen Alia International Airport (airportcode AMM), 30 km verwijderd van het stadscentrum. De beste reisoptie van de luchthaven naar de stad is de Airport Express bus, die vele malen goedkoper is dan de taxi. Binnen een uur bereikt u het centrum.
Vliegtickets naar Amman
Vanaf Brussel
€ 66
Vanaf Eindhoven
€ 106
Vanaf Brussel
€ 128
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 131
Vanaf Eindhoven
€ 164
Vanaf Brussel
€ 169
Vanaf Keulen
€ 174
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 194
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL