Vlieg naar Maleisië

Een reis naar Maleisië bezorgt u een geweldige vakantie! Of u nu kiest voor een expeditie door de jungle, of u onderdompelt in de wereldse sfeer van Kuala Lumpur. De prachtige, ongerepte palmstranden aan de heldere zee zullen u in elk geval laten ontspannen. Kijk op Chaser.nl voor een handig overzicht van alle vluchten naar dit land.
Algemene informatie
Maleisië is een land in Zuidoost-Azië, dat bestaat uit twee delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee: Malakka, of West-Maleisië, dat aan Thailand en Singapore grenst, en Oost-Maleisië, dat aan Indonesië grenst. De oppervlakte van het land beslaat 329.847 km² en er wonen 25,7 miljoen mensen. De hoofdstad is Kuala Lumpur. De bevolking is multicultureel: Maleisiërs maken de helft van de bevolking uit, 27% is Chinees, 9% Indiaas en daarnaast wonen er nog verschillende minderheden.
Hoogtepunten
In Maleisië komt u terecht in een totaal andere natuur, bestaande uit bergen, bossen en regenwouden. Het land heeft veel grote nationale natuurparken, zoals Taman Negara, Gunung Mulu en Kinabalu. Hierin worden allerlei expedities georganiseerd. Kinabalu Park is een beschermd natuurgebied. Hier bevindt zich de hoogste berg van het land, Mount Kinabalu, en een van de grootste grotten ter wereld, the Mulu Caves. Voor duikliefhebbers zijn er paradijselijke plaatsen, bijvoorbeeld aan de oostkust van Malakka (de Perhentianeilanden, Redang en Tioman). Een van de mooiste duikplekken ter wereld is het Sipadaneiland bij Oost-Maleisië. Daarnaast zijn er talloze geweldige dierentuinen en natuurlijk is de wereldstad Kuala Lumpur met haar ultramoderne skyline zeker de moeite waard.
Klimaat
Het klimaat van het land is een tropisch klimaat, wat inhoudt dat het er altijd warm is. De temperaturen schommelen tussen de 27 en 34 graden, hoewel het in de bergen kouder kan worden. In oktober - februari teistert de noord-oostmoesson de oostelijke gebieden van Maleisië, terwijl de westkust van Malakka vrij van regen blijft. De zon schijnt volop in Maleisië, alleen de moesson kan de zon zo nu en dan verdrijven.
Vliegen naar Maleisië
Als u ooit eens in uw leven het tropisch regenwoud wilt verkennen, boekt u een reis naar dit land. De meeste toeristen die vliegen op Maleisië landen op Kuala Lumpur International Airport (airportcode KUL). Andere luchthavens waar u op kunt arriveren zijn Kota Kinabalu, Kuching, Penang, Langkawi en Johor Bahru. De infrastructuur van het land is goed ontwikkeld.
Populaire bestemmingen
Een skyline van wolkenkrabbers en de enorme Petronas Twin Towers heten u welkom in de hoofdstad van Maleisië! Uitgebreid shoppen in de gigantische winkelcentra, ontspannen in een van de spa's of natuurparken; Kuala Lumpur zit vol mogelijkheden!
Goedkoopste vliegtickets Maleisië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL