Vlieg naar Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een wereldstad! Sta aan de voet van de gigantische Petronas Twin Towers, shop till you drop in een van de honderden winkelcentra of trek eropuit in de omliggende jungle. Met een bezoek aan deze stad ontdekt u een prachtig stuk van Maleisië!
Algemene informatie
Kuala Lumpur is de hoofdstad en grootste stad van Maleisië. De naam betekent letterlijk 'modderige samenvloeiing’, vanwege de twee modderige rivieren die hier samenkomen. Gelukkig heeft de stad veel meer te bieden dan deze modder. Er wonen nu meer dan 6,5 miljoen mensen en Kuala Lumpur is uitgegroeid tot een wereldstad van 243 km2. Deze stad biedt de goedkoopste 5-sterrenhotels, heerlijk eten en een prachtige natuur in de nabije omgeving.
Bezienswaardigheden
Kuala Lumpur is niet de stad om bezienswaardigheid na bezienswaardigheid af te struinen. De beste manier om de stad te ontdekken is om er gewoon in rond te lopen en te ontdekken wat u tegenkomt. Grote winkelcentra, pleinen, moskeeën en parken om lekker tot rust te komen. Het hoogtepunt zijn de Petronas Twin Towers, die symbool staan voor de stad. Deze torens waren tot 2003 met een lengte van 451,9 meter de hoogste van de wereld.
Te doen
Kuala Lumpur staat hoofdzakelijk bekend om haar eet- en shopgelegenheden. Het bekendste en centrale district is the Golden Triangle met tal van winkelcentra, restaurants en nachtclubs. Neem een kijkje in een van de musea over de geschiedenis van de stad of bewonder islamitische kunst. Plan een dagje om in Chinatown rond te lopen, met allerlei Chinese winkeltjes en eetgelegenheden. U kunt ook heel goed ontspannen in deze stad; er zijn tal van spa's, nagelstudio's, beautysalons en massagecentra die u in de watten leggen. Verder kunt u de rust opzoeken in een van de natuurparken, zoals het KL Bird Park, midden in het centrum. Meer natuur vindt in de Batugrotten en Templers Park waar u een ware jungle-ervaring opdoet. Kuala Lumpur heeft ook enkele themaparken rondom de stad, waarvan Sunway Lagoon de bekendste is. In een groot waterpark met extreme achtbanen en nog veel meer zult u zich zeker vermaken.
Klimaat
Door de Titiwangsabergen in het oosten heeft Kuala Lumpur een tropisch regenwoudklimaat dat warm en zonnig is. Zo nu en dan valt er veel neerslag, geconcentreerd in het moessonseizoen van oktober tot maart. Temperaturen blijven echter altijd constant en liggen rond de 27 graden. De minste kans op regen heeft u in juni en juli. Dit is dan ook de beste reistijd.
Over de luchthaven
50 km van de stad verwijderd ligt Kuala Lumpur International Airport (airportcode KUL). Wanneer u vliegt op deze stad landt u hier en bereikt u het centrum per KLIA-trein. De rechtstreekse treinrit duurt 28 minuten, de trein met tussenstops op o.a. Putrajaya doet er 36 minuten over. Als u niet naar het centrum wilt reizen, zijn er verschillende (shuttle)bussen die u brengen op de plaats van bestemming. Het is ook mogelijk om een vlucht naar Kuala Lumpur te boeken op de Sultan Abdul Aziz Shah International Airport bij Subang (airportcode SZB). Dit vliegveld wordt vaak als hub gebruikt en ligt 20 km van het centrum af. Vanaf deze luchthaven is het het makkelijkst om per taxi of openbare bus het centrum van Kuala Lumpur te bereiken. De busreis neemt 1 uur in beslag.
Vliegtickets naar Kuala Lumpur
Vanaf Brussel
€ 541
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 542
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 559
Vanaf Brussel
€ 571
Vanaf Brussel
€ 573
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 597
Vanaf Brussel
€ 598
Vanaf Dusseldorf
€ 614
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL