Vlieg naar Sri Lanka

Sri Lanka staat gerand voor een paradijselijke vakantie! Witte stranden met palmbomen, op de rug van een olifant door de rijstvelden en theeplantages plus het wildlife in de natuurreservaten... Sri Lanka laat u kennismaken met de schatten van de tropen! Kijk op Chaser.nl voor een overzicht van alle vluchten naar het land.
Algemene informatie
Met een vlucht naar Sri Lanka komt u terecht op een Aziatisch eiland in de Indische Oceaan met een oppervlakte van 65.610 km². Sri Lanka, vroeger Ceylon genoemd, ligt ten zuidoosten van India en wordt gescheiden door de Golf van Mannar en Straat Palk. Er wonen 21,5 miljoen mensen. Sri Lanka is een multicultureel en multireligieus land, wat aan allerlei architectuur is terug te zien.
Hoogtepunten
Bekend staat Sri Lanka om haar tropische regenwouden, zandstranden en cultureel erfgoed. Over smalle wegen langs rijstvelden, palmen en exotische tuinen bereikt u de heilige stad Polonnaruwa, met een historische stadskern vol boeddhistische bouwwerken. Ook Anuradhapura heeft een indrukwekkend centrum. Voor een kennismaking met het immense regenwoud gaat u naar het reservaat Sinharaja. Een tocht per olifant behoort ook tot de mogelijkheden! De hoofdstad van Sri Lanka, Colombo, kunt u zeker niet overslaan! Hier ziet u de sporen die de Nederlanders in het verleden hebben achtergelaten, hier ontspant u op de Galle Face Green-boulevard en is het Beirameer het decor voor grootse regatta's.
Klimaat
Het klimaat van Sri Lanka is tropisch. Het eiland wordt met regelmaat geteisterd door moessons. In het noorden en het oosten van het eiland is het regenseizoen van november tot april. In het zuiden en westen van het eiland is het regenseizoen van april tot november. Het hele jaar door is het warm op Sri Lanka, al worden de hoge temperaturen getemperd door de oceaanwinden en de hoge luchtvochtigheid. De gemiddelde temperatuur ligt altijd rond de 30 graden, behalve in de zuidelijke gebergten, waar het iets kouder wordt.
Vliegen naar Sri Lanka
Een vlucht naar Sri Lanka brengt u op de luchthaven van Colombo, de hoofdstad van het eiland. De vluchten zijn niet rechtstreeks. Een overstap kunt u maken op onder andere Dubai of Londen. Door verschillende airlines worden vluchten naar Sri Lanka aangeboden; u kunt terecht bij Emirates, KLM of Lufthansa.
Populaire bestemmingen
De hoofdstad Colombo is het kloppend hart van Sri Lanka, waar u een goede indruk krijgt van het moderne zakenleven en het rijke koloniale verleden, maar ook heerlijk kunt ontspannen aan de boulevard of het Beirameer. Colombo is het ultieme startpunt voor uw rondreis over Sri Lanka!
Goedkoopste vliegtickets Sri-Lanka
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL