Vlieg naar Colombo

Colombo, de belangrijkste stad van Sri Lanka, is een mooie uitvalsbasis voor een rondreis door het land met tropische bossen, palmstranden en een rijk cultureel erfgoed. De vele bouwwerken uit de koloniale geschiedenis en de schitterende musea laten het verleden tot leven komen. Met een tuk-tuk rijdt u naar de promenade aan de kust en ontspant u zich samen met de inwoners van Colombo. Voor de voordeligste vliegtickets naar Colombo kijkt u op Chaser.nl.
Algemene informatie
Colombo is de grootste stad van het eiland Sri Lanka, dat ten zuiden van India ligt. Colombo is een levendige stad met een bevolking van 753.000 mensen en een oppervlakte van 37,31 km². Dankzij de grote haven en zakenwijk aan de Indische Oceaan, is Colombo de commerciële en financiële hoofdstad van Sri Lanka. Colombo is een stad van contrasten en bestaat uit koloniale koopmanshuizen, wolkenkrabbers, krottenwijken en moderne woonwijken.
Bezienswaardigheden
Van de koloniale overheersing van de Portugezen, Hollanders en Britten zijn er nog veel sporen in Colombo terug te vinden. Voorbeelden zijn oude kerken en koopmanshuizen. Er is zelfs een museum gewijd aan de Nederlandse overheersing: The Dutch Period Museum. Misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Colombo is de Galle Face Green, een lange promenade die zich een halve kilometer uitstrekt langs de kust. De met palmen omzoomde boulevard is een populaire plek onder kinderen, verkopers, stelletjes en vliegeraars. Strijk neer en geniet van een picknick, bezoek er een concert of relax in de zon.
Te doen
In het hart van de stad ligt het Beirameer van 160 hectare groot. Hier vinden regelmatig regatta's, botenraces, plaats en aan de oevers valt ook van alles te beleven. Wilt u Colombo echt leren kennen? Stap dan in een tuk-tuk en na de prijsonderhandeling ziet u alles van de stad, zonder dat u zich vermoeit. Er is ook een dierentuin in Colombo, waar de olifantenshow het hoogtepunt vormt.
Klimaat
CColombo heeft een tropisch regenwoudklimaat met twee moessonseizoenen van april tot mei en van september tot november. Er vallen dan korte, zware regenbuien. De temperatuur blijft rond de 29 graden. In de maanden maart en april is het in Colombo het warmst; de temperaturen liggen dan gemiddeld rond de 32 graden.
Over de luchthaven
De Sri Lankaanse stad heeft één luchthaven: Bandaranaike International Airport (airportcode CMB). Vanaf deze luchthaven bereikt u het 35 km verderop liggende centrum van Colombo in een uur met de taxi. Er rijdt ook een trein, maar die gaat slechts een keer per dag en is ruim een kwartier lopen vanaf het vliegveld. Verder rijden er bussen, die de goedkoopste manier zijn om het centrum te bereiken, het is aan te raden om voor het centrum uit te stappen en een tuk-tuk tot het centrum te nemen, aangezien de bus over de laatste kilometers soms wel een uur doet. Vluchten boekt u onder andere bij Emirates, Lufthansa en KLM. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Colombo.
Vliegtickets naar Colombo
Vanaf Brussel
€ 468
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 469
Vanaf Brussel
€ 568
Vanaf Dusseldorf
€ 572
Vanaf Dusseldorf
€ 582
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 604
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 615
Vanaf Dusseldorf
€ 646
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL